חיפוש
האם שתלים בחזה הם בטוחים? מה הסיכונים, תופעות הלוואי, ולמה לצפות?

האם שתלים בחזה הם בטוחים? מה הסיכונים, תופעות הלוואי, ולמה לצפות?

  • עריכה: מאירה ארבל
  • תאריך: 09 נובמבר 2022
image

נשים רבות העומדות בפני הגדלת חזה מעלות חששות כבדים לגבי הפרוצדורה הזו. הרשת מלאה באזהרות, ומרתיעה מפני סכנות ששתלי חזה יכולים לגרום להן.
ניתוח הגדלת חזה בשתלים מדורג בין חמשת ההליכים הכירורגיים המובילים שנה אחר שנה. בכל זאת, למרות תוצאות מחקר חיוביות באופן בלתי משתמע, מאות אלפי פציינטיות מרוצות, וטכנולוגיית השתלה בטוחה מתמיד – החשד הציבורי נותר בעינו.

אז יצאנו לבדוק האם החשש מבוסס – אז קדימה בואו נעשה קצת סדר

פיקוח על שתלי חזה

חששות משתלי חזה לא הגיעו משום מקום. במשך שנים רבות לא היה פיקוח בטיחותי מוסדר לגבי ההליך והמכשור הרפואי. אם נקפוץ אחורה בזמן, נגלה שמאז שהתחילו השתלות חזה בשנות ה60 – ועד סוף המאה ה-20, לא היה שום גוף רפואי ממשלתי שניהל פיקוח מוסדר לגבי שתלי חזה. כיום לעומת זאת, שתלי חזה מוכרחים לעמוד בתקני הבטיחות המחמירים ביותר, וכל ההליך מפוקח ומאושר על ידי משרד הבריאות.

האם שתלי חזה גורמים לסיכונים?

טענה נפוצה כלפיי שתלי סיליקון הינה ששתלים אלו עלולים לגרום לסרטן ולמחלות אוטואימוניות. ישנם מחקרים הקושרים מעורבות בין שתלי שד לסרטן מערכת החיסון (לימפומה), סרטן מסוכן אך נדיר במיוחד. בנוסף, ישנה מחלוקת (שטרם הוכחה) לגבי קשר בין שתלי חזה ל –”Breast Implant Illness”- מצב שתסמיניו הינם חרדה, עייפות כרונית, ערפול וכאבי פרקים.
יחד עם כל האמור לעיל, חשוב לציין כי מחקרים רבים שהעמיקו בנושא בשנים האחרונות לא הצליחו להראות קשר בין שתלים בחזה למחלות והפרעות שונות.

האם שתלי חזה כרוכים בתופעות לוואי?

שתלי חזה אכן עלולים לגרום לתופעות לוואי שונות:

  • כאבים – לאחר הגדלה חזה ייתכנו כאבים במהלך השבוע הראשון, אותם ניתן להפחית על ידי משככי כאבים.
  • ֿרגישות/חוסר תחושה – תופעת לוואי נפוצה שמהלך החודש הראשון היא רגישות מוגברת בשד ובפטמה, או לחילופין חוסר תחושה. ברוב רובם של המקרים תופעה זו חולפת מאליה לאחר חודש-חודש וחצי מיום הניתוח.
  • צלקות – לאחר הניתוח יוותרו צלקות על החזה. מרבית הצלקות יתבהרו עם הזמן. הצלקת סביב הפטמה בדרך כלל נטמעת יפה בהבדלי הגוונים בין הפטמה לשד. הצלקת העיקרית מוסתרת מתחת לקפל השד או בבית השחי.

ומה לגבי סיבוכים?

ישנם סיבוכים אפשריים בהשתלות חזה, אם כי רובם נדירים.

  • דליפה – מצב של דליפה מתוך השתל. מצב נדיר מאוד כיום.
  • צניחה – לאחר הגדלת חזה, עלולה לעיתים להתרחש תופעה של צניחה של השד- בעיקר כשמדובר בשתלים גדולים. לרוב תהיה זו צניחה קלה בלבד.
  • תזוזה של השתל – סיבוך נדיר ביותר שיכול להיגרם הוא תזוזה של השתל בתוך השד. הדבר עלול לעוות את השד, ולגרום לבליטת הפטמות. תופעות אלו  ניתן לפתור באמצעות התערבות כירורגית.
  • התקשות – הסיבוך הנפוץ ביותר בניתוח הגדלת החזה הינו התקשות או התכווצות של השד. כמו מסביב לכל גוף זר שמחדירים אל הגוף- הגוף יוצר סביב השתל מעטפת. בתנאים מסוימים, מעטפת זו עלולה להתעבות, להתקשות או להתכווץ– ולגרום לתחושת אי נוחות באזור החזה. במקרים של התקשות חמורה ייתכן שיהיה צורך בניתוח שבו יוציאו את השתלים, ירחיבו את הכיסים שבהם הם יושבים, ולאחר מכן יחזירו את השתלים למקומם.

שתלים בחזה – שורה תחתונה

באופן כולל, שתלי חזה נחשבים לבטוחים מבחינה רפואית, ובישראל הליך ההשתלה מפוקח באופן קפדני ברמה הכי גבוהה שאפשר. עם זאת – שתלי חזה דורשים ניטור ערני ומקצועיות רבה. לכן, לפני שאת מגיעה להתנתח במקום כזה או אחר, שימי לב שאת שמה את עצמך בידיו של הרופא הפלסטי הנכון. תשאלי אותו את כל השאלות, תבדקי שיש לו את כל האישורים הממשלתיים, ושהוא מסביר לך בכל שלב אם יש סיכון אופציונלי. ובעיקר- הרשי לעצמך להתרגש. ניתוח להגדלת חזה הינו צעד גדול, הרבה מזל טוב.

התמונה שהעלית גדולה מדי
חיפוש רופאים
נסו איות שונה, לא נמצאו תוצאות עבור החיפוש
נסו איות שונה, לא נמצאו תוצאות עבור החיפוש
הודעה נשלחה בהצלחה
פנייתך נשלחה בהצלחה