חיפוש
שקר או אמת האם חומרי מילוי הורסים את הפנים?

שקר או אמת האם חומרי מילוי הורסים את הפנים?

  • עריכה: מאירה ארבל
  • תאריך: 15 ספטמבר 2022
image

הגעת לגיל בו העור כבר לא מה שהיה. קמטים החלו להופיע, העור הצטמק, והחלטת לבצע הליך קוסמטי להחזרת החיוניות לפנים.
בעולם הקוסמטיקה, אחד הטיפולים הפופולריים ביותר נגד הזדקנות הפנים, הוא הזרקת חומרי מילוי לפנים. שימוש בחומרי מילוי צובר תאוצה ככל שהזמן עובר, וסוגים חדשים של חומרי מילוי ממשיכים לצאת לשוק בכל שנה. עם זאת, מעל הכותרת “חומרי מילוי” מרחפת טענה אפלה, שהשימוש בהם הורס את הפנים. ואכן, מספיק לכתוב בגוגל את צמד המילים ‘מילוי פנים’ והרי לכם תוכן שלם, שבמילים עדינות, אינו מרגיע במיוחד. באתרים רבים מפורסמות תמונות מחרידות של ‘לפני’ ו”אחרי’, וישנם שרשורים שלמים המוקדשים לנושא בפורומים שונים.
במאמר זה החלטנו לצאת ולברר מדוע לחומרי מילוי תדמית כזו? האם יש אמת בטענות אלו?
בהתאם לתשובותיהם של רופאים בתחום, גילינו שחומרי מילוי אינם הורסים את הפנים!

מאין מגיעה הטענה שחומרי מילוי הורסים את הפנים?

רופאים שנשאלו מאין מגיע שמם הרע של חומרי המילוי, מציינים מספר גורמים.

אויב מספר אחת: המדיה החברתית

למרות שחומרי מילוי מספקים תוצאות מדהימות, חשוב לומר שלא תמיד הם יעלימו הכל. יתכן שגם לאחר טיפול מוצלח, במקרים מסוימים עדיין ישארו קמטים כלשהם. אלו בוודאי לא אמורים להטריד, משום שברוב רובם של המקרים התוצאה הכוללת מרשימה למדיי. עם זאת, יתכן שישנם פגמים מסוימים שיהיו ניכרים יותר בתמונות.
לטענת רופאים רבים, בעולם שבו סרטונים ותמונות מועלים לאינסטגרם ולפייסבוק באופן תדיר, המדיה משחקת תפקיד מרכזי בהגדרה של יופי ואסתטיקה. האמירה פשוטה: אם אתה נראה טוב בתמונות – אתה יפה. כתוצאה מכך, ישנם אנשים שבוחרים להשתמש באופן מופרז בחומרי מילוי כדי למגר את הקמטים הכי קטנים, ואלו האנשים שבסופו של דבר נראים ‘מלאים יתר על המידה’ בחיים האמיתיים. הדבר דומה לאיפור במה כבד: אולי מבעד לעדשת המצלמה הוא ייראה אסתטי להפליא, אך במציאות הוא ישווה לפנים מראה מוגזם ומגוחך. לכן, מעתה יש לדייק, מה ש”הורס את הפנים” הוא לא חומרי המילוי, אלא שימוש יתר בהם. שכן, המיקום שאליו מוזרק חומר המילוי הוא חשוב מאוד, אבל כמות חומר המילוי היא זו שמשפיעה ביותר על התוצאה הסופית. הזרקה של כמות קטנה במקום הלא נכון, לא תזיק למראה הפנים. לעומת זאת, אם מזריקים במקום אחד יותר מדי, או מבצעים הזרקה לעיתים קרובות מדי – לא רק שהתוצאה מתחילה להיראות לא טבעית, אלא שמתחילים להסתכן בהשלכות רפואיות.
לכן, אם באלבום החתונה של האחיין האהוב הבחנתם בקמט סורר, אך מול המראה אתם נראים מצויין – כנראה שזה לא הזמן לקבוע עוד תור למילוי פנים.

ידע הוא כוח

אשמה נוספת ביצירת הרתיעה מחומרי מילוי פנים, מופנית כלפי רופאים פלסטיים שאינם מיומנים מספיק באומנות הזו, ועל כן מאוימים ממנה ומפיצים סביבה אג’נדה שלילית – בזמן שבפועל הם כלל לא מכירים את יתרונות חומרי המילוי. לכן, לפני שאתם נבהלים ממידע כזה או אחר, כדאי לראות שהמקורות שלכם אמינים ובקיאים בנושא.

מקצועיות מקצועיות מקצועיות

טענה נוספת מפנה אצבע מאשימה לאיכות הביצוע. רופאי עור מוסמכים מסבירים כי בשעה שחומרי המילוי עצמם הם שעיר לעזאזל ללא הצדקה – הרופא המנתח הוא למעשה האשם. הרי לא הצבע או המכחול יוצרים יצירת מופת, אלא האומן שמשתמש בהם. לדבריהם, קל מאוד להזכיר ידוען כזה או אחר, או חבר שעבר טיפול למילוי פנים ולומר – ‘זה הרס לו את הפנים’. בפועל מה שהרס לו את הפנים, זה לא ‘זה’ – אלא רופא לא מוצלח.
לכן, לפני שאתם פונים לרופא כדי לעבור טיפול למילוי פנים, תוודאו שיש עליו המלצות. ושיש לו הרבה ניסיון. ועוד המלצות. כשאתם בידיים הנכונות הטיפול יכול להביא לתוצאות מופלאות. מאידך, ההשפעה עלולה להיות הרסנית במידה והרופא שבחרתם לא מספיק מקצועי.

חומרים אמינים

ישנם סוגים רבים של חומרי מילוי. כדי למנוע נזק מיותר, חשוב לבחור את המוצרים האמינים ביותר, שיבטיחו לכם תוצאות מירביות.

  • בקטגוריית החומצה ההיאלורונית – חומר הקיים בעור באופן טבעי ושומר את העור רך ועשיר בלחות – המותגים האיכותיים ביותר בשוק כוללים את ג’ובידרם, רסטילן, ובלטורו.
  • גם טיפול בסידן הידרוקסיל-אפטיט (CaHA) נפוץ כיום, ונחשב אמין ובטוח. סידן הידרורסיל–אפטיט הוא חומר טבעי, שמצוי בעיקר ברקמות העצם. כשמשתמשים בו למילוי פנים הוא מאפשר לתקן גם קמטים עמוקים, וההשפעה שלו מחזיקה לטווח ארוך במיוחד.
    אפשרות בטוחה נוספת למילוי פנים היא חומצה פולי-לקטית (ניו-פיל).
  • חומצה פולי-לקטית זהו חומר סינטטי מתכלה המשמש כבר שנים בתחום הרפואה – למשל לייצור התפרים הנמסים. חומצה זו מעודדת ייצור קולגן המשקם משמעותית את הרקמות ויוצר נפח, ולאחר מכן מתמוססת מתוך הגוף. התוצאות במקרה הזה יכולות להחזיק גם שנתיים.
  • האופציה האחרונה היא הזרקת שומן עצמי. טיפול זה הוא היחיד שדורש התערבות ניתוחית. במהלך הניתוח נשאב שומן מאזורים אחרים בגוף, ולאחר סינון ועיבוד – מוזרק לאזור הרצוי. הזרקות שומן עצמי אמנם פרוצדורה ניתוחית, אך ההשפעה שלה אפקטיבית לטווח הרחוק ביותר. בהליך הזה במיוחד, כדאי לבחור בקפידה את הרופא שלך כדי להבטיח תוצאות מקסימליות בבטיחות המירבית.

חומרי מילוי – סיכונים אפשריים

אף פעולה רפואית–אסתטית אינה נטולת סיכונים, וחומרי מילוי אינם יוצאי דופן. למרות שזריעת הפחד סביב הנושא כנראה קיצונית, אין להכחיש כי כמה סיבוכים רפואיים חמורים אפשריים – והסיכון גדל כאשר הרופא המזריק אינו מקצועי מספיק.
ישנן כמה תופעות לוואי מינוריות שכיחות הקשורות לחומרי מילוי – כמו נפיחות זמנית, שחולפת בדרך כלל לכל היותר תוך יום. במקרים אחרים, אך הרבה פחות שכיחים, עלולה להופיע תגובה אלרגית, שכדי למנוע אותה – חובה ליידע את הרופא בהיסטוריה הרפואית שלכם. לבסוף, במקרים נדירים מאוד, ובעיקר בעקבות טיפול לא מקצועי, עלולים להיגרם נמק עור ועיוורון.
כל הרופאים עמם שוחחנו אומרים שחשוב שאנשים יהיו מודעים לסיכונים הללו, ושוב מדגישים את העובדה שחיפוש אחר רופא מנוסה הוא הדרך הטובה ביותר להימנע מהם. הזרקת חומר מילוי זהו לא סתם ’טיפול פנים’. זהו הליך רפואי אמיתי, עם סיכונים אפשריים, וצריך להיעשות במסגרת רפואית אחראית. לכן אל תתפשרו, ובצעו מחקר מעמיק לפני שתבחרו ברופא שלכם. תוודאו שהוא בעל רישיון, בקיא בכל הנוגע להזרקת חומרי מילוי, וכן מיומן בטיפול בסיבוכים האפשריים, אם יתעוררו.

לבסוף, נשאר לומר הרבה הצלחה בכל טיפול שלא תבחרו, ולאחל שהתוצאות על הפנים שלכם, יהיו הורסות ביופיין.

התמונה שהעלית גדולה מדי
חיפוש רופאים
נסו איות שונה, לא נמצאו תוצאות עבור החיפוש
נסו איות שונה, לא נמצאו תוצאות עבור החיפוש
הודעה נשלחה בהצלחה
פנייתך נשלחה בהצלחה