ברפואה המודרנית של ימינו, ברוב המקרים בהם נגיע לרופא, הוא יוכל לאבחן בעיות רפואיות לפי סימנים הנראים לעין או כאלה הניתנים למישוש. בעיות עור, דלקות בגרון ובאוזניים ועוד בעיות רפואיות רבות נוספות. בנוסף לבעיות אלו, קיימים גם סימפטומים שהמטופל מתלונן עליהם. סימפטומים אלו נגרמים מבעיות באיברים פנימיים, הנמצאים הרחק מעין רואה. לכן, צריך להגיע לבעיות כאלה בדרך אחרת.
במקרים אלה, רופאים נעזרים בבדיקות דימות, סקירות הנערכות באמצעים טכנולוגיים שונים שמאפשרות מבט על איברים פנימיים. בדיקת CT היא אחת מבדיקות הדימות המתקדמות ביותר ובכוחה לספק מידע רב ערך על המתרחש בתוך גופנו. בדיקת CT מבוצעת במגזר הרפואי הציבורי והפרטי.
בדיקת CT, הנקראת גם טומוגרפיה ממוחשבת, היא בדיקה הנועדה לאבחן מחלות דלקתיות, גידולים ומצבי חולי שונים. היא מסייעת לטפל בפצועי טראומה ותאונות. הבדיקה מדגימה באופן מיטבי חלקי גוף ואיברים פנימיים בעזרת מקבץ צילומי רנטגן, המייצרים תמונות מפורטות ומדויקות.
תמונות אלו מוצגות בחתכים לעיניו של רופא, שיכול לצפות בכל חתך בפני עצמו כמו גם בתמונת תלת מימד של האיבר השלם. לעיתים ועל מנת לשפר את דיוק הבדיקה, נעזרים בחומר ניגוד. כל אורתופד, נוירולוג או מומחה רפואי אחר יכולים לאבחן באמצעות בדיקת CT בעיות באזורי הגוף השונים. אבחון מהיר הנעשה באמצעות CT יכול למנוע מצב רפואי בלתי הפיך ואפילו להציל חיים.
המתנה ארוכה למועד הבדיקה, כפי שקורה במגזר הציבורי, עלולה לעלות לאדם בבריאותו. לכן ישנה חשיבות רבה לביצוע הבדיקה באופן פרטי, כמו ש-MedVisor מציעה – באופן פרטי זמן ההמתנה נמוך משמעותית וקבלת התור נעשית במהירות המרבית.
בדיקת CT מהווה כלי אבחוני משמעותי ברפואה כיום – ומאפשרת לקבל תמונת מצב של איברים שונים בגוף. CT היא בדיקת דימות המבוססת על קרני רנטגן. מכשיר ה-CT מחובר לסורק ממוחשב המאפשר יצירת תמונות מפורטות ומדויקות של איברים ומבנים בגוף. קרני הרנטגן נשלחות לאזורים שונים בגוף וכל רקמה מחזירה קרינה באופן שונה.
החיישנים בסורק הממוחשב קולטים את הקרינה שמגיעה אליהם ומעבדים אותה. העיבוד נעשה באמצעות תוכנת מחשב לתמונות המוצגות בחתכים. התמונות המתקבלות מוצגות בחלקים ונותנות תמונה פנימית מקיפה של האיבר הנבדק. ניתן גם להציג את האיבר כולו בתמונה תלת מימדית.
במקרים בהם האיברים הנבדקים כוללים איברים עם כלי דם רבים או איברים חלולים כגון כלי דם, עצבים, דרכי עיכול ומוח, בדיקת ה- CT תכלול שימוש בחומר ניגוד שמשפר את דיוק הבדיקה.
אצלנו מוצעים שירותי CT ובדיקות נוספות במהירות, תוך זמן של עד 72 שעות, עם ליווי אישי ומעולה ועל ידי הרופאים והמכונים הטובים ביותר בארץ.
פענוח מהיר – MedVisor מציעה שירותי פענוח מהיר לבדיקות ה-CT. אצלנו מטופלים לא יצטרכו לחכות שבועות ארוכים ומייסרים עד קבלת התוצאה.
מחיר – מחיר בדיקות CT משתנה בהתאם לסוג ה- CT המתבצע, שימוש בחומר ניגוד או לא והמקום בו מתבצעת הבדיקה. ניתן לכסות חלק מעלויות הבדיקה בעזרת ביטוחי רפואה פרטיים המוצעים על ידי חברות ביטוח שונות.
יעילות – בדיקת CT פרטית ב- MedVisor יעילה יותר מאשר בדיקה דרך קופות החולים הציבוריות בעקבות זמן ההמתנה הקצר באופן משמעותי, הליווי האישי שהמטופל מקבל והעזרה הנוספת במידה והמטופל זקוק לבדיקות נוספות. כמו כן זמן הפענוח מהיר במיוחד.
מקצועיות – MedVisor עובדת עם מכוני הדימות המובילים בישראל, בהם עובדים הרופאים המנוסים והמיומנים ביותר.
ניסיון – הרופאים שמפענחים את בדיקת ה-CT הם מהרופאים המובילים בישראל, ובעלי ניסיון של שנים בתחום.
קרני הרנטגן נפלטות ,מכמה מקורות שונים במכשיר, בעת ובעונה אחת ועוברות דרך רקמות הגוף השונות. כל רקמה בגוף בולעת קרינה ומחזירה קרינה באופן שונה. חיישנים הממוקמים מסביב לגוף של הנבדק או של הנבדקת קולטים את הקרינה שמגיעה אליהם ומעבדים אותה, באמצעות תוכנת מחשב, לתמונות מפורטות של האיברים השונים. התמונות מוצגות בחתכים, והרופא יכול לעיין בכל חלק של האיבר בנפרד. בנוסף, לרופא קיימת האופציה לעיין בהדמייה תלת־מימדית של האיבר השלם.
מכשירי CT מספקים תמונה מדויקת להפליא של פנים הגוף. בנוסף, מכשיר ה-CT פחות רגיש לתנועה ביחס למכשיר ה-MRI. לכן, הממצאים המתקבלים מהמכשיר יהיו מדויקים וברורים כמעט בכל מצב. כמו כן, בדיקת CT נמשכת זמן קצר מאוד, לעיתים פחות מדקה עד כמה דקות בודדות. זהו יתרון משמעותי בפרט עבור אלו המתקשים לשכב ללא תזוזה במשך זמן רב. ההמתנה לבדיקת CT קצרה יותר מאשר בדיקת MRI. במצבים רפואיים רגישים, בהם עיכוב משמעותי בתחילת הטיפול עלול לגרום לנזק, זהו יתרון קריטי. בדיקת CT היא בדיקת הדימות הזולה ביותר. כמו כן הבדיקה אינה פולשנית.
בדיקת CT ראש מתבצעת במצבים של טראומה. מטרתה לתת תמונת מצב במקרים בהם יש חשד לפגיעות באיברים הפנימיים, כמו דימומים ושברים. מקובל לעשות CT ראש במקרים של חבלות ראש משמעותיות כדי לשלול דימום תוך־גולגולתי. כמו כן הבדיקה תתבצע גם במצבים של שבץ, מחלות או התנפחות של המוח.
בדיקת CT של הבטן נועדה לאבחן את המקור לכאבים אבדומינליים וכאבים באגן. כמו כן, הבדיקה משמשת לאבחון מחלות של איברים פנימיים, כמו המעי הדק, המעי הגס, התוספתן, הכליה ועוד. ניתן לראות באמצעות הבדיקה גם הצטברות של נוזלים דלקתיים, הימצאות אבנים בכליות ובשלפוחית השתן.
CT גב מיועד בעיקר לבדיקת המקור לכאבי גב, וכן במקרים של חשד לגידולים או לשבר. הבדיקה מסייעת להעריך את מבנה עמוד השדרה לפני ואחרי ניתוח שבוצע באזור ומאפשרת למדוד את צפיפות העצם בחולים בעלי סיכון לאוסטאופורוזיס, שהוא החלשות העצם. הבדיקה גם עוזרת באבחון פריצות דיסק באזור הגב, ומעניקה תמונת מצב רגעית להדרכה של לקיחת ביופסיה או טיפול בזיהום נקודתי באזור. יחד עם CT גב, ניתן לבצע גם CT לעמוד השדרה הצווארי, על מנת לזהות פגיעות ופריצות דיסק גם באזור זה.
בדיקת CT ריאות נערכת בעיקר במצבים בהם יש חשד לסרטן הריאות כתוצאה מדלקות ריאות חוזרות ונשנות, חום לא מוסבר, כאבים בחזה, קוצר נשימה ועוד. ניתן לבצע את הבדיקה ביחס עם CT חזה או להתמקד רק באזור הריאות.
בעזר בדיקת CT מוח ניתן להדגים בצורה טובה את מבנה המוח, את צורתו ואת גודלו. הבדיקה מאפשרת לזהות ולמקם תהליכים, המתרחשים במוח, כמו צמיחת גידולים, הופעת מורסות ודימומים, התחלת תהליכים זיהומיים, הימצאות אוטמים ושברים בעצמות הגולגולת ובעצמות הפנים. ניתן גם לדגום את כלי הדם שבמוח ולזהות פגיעות, חסימות, התרחבויות ועוד.
בדיקת CT כליות, הנקראת גם בדיקת CT בדרכי השתן, נועדה במקרים בהם ישנו חשד להימצאות אבנים או גידולים בדרכי השתן. כמו כן, הבדיקה נועדה לאבחון או זיהוי אבנורמליות בדרכי השתן, בין היתר בכליות, שלפוחית השתן והשופכה, לזיהוי דם בשתן (המטוריה), מציאת אבנים בכליות ובשלפוחית השתן, ואיתור של סרטן בכליות ובדרכי השתן.
בדיקת CT חזה מיועדת לאבחון דלקות ריאה וממצאים בריאות. כמו כן, לאבחון גידולים בחזה או גידולים שהתפשטו לשם ממקומות אחרים בגוף. בעזרת הבדיקה ניתן גם לבדוק האם יש תגובה בחזה לטיפול בגידול, להעריך פציעות בחלל החזה הכולל את הלב, כלי הדם, הריאות והצלעות. צנתור וירטואלי הוא בעצם בדיקת CT של עורקי הלב – מבצעים אותה כאשר עולה חשש לקיומה של בעיה בכלי הדם שמזינים את שריר הלב.
הפנייה לבדיקת CT תינתן במקרים בהם ישנו חשד לפגיעות פנימיות באזורי הגוף השונים, לצורך זיהוי מחלות שונות ומעקב אחרי טיפול במחלות שונות. כיוון שבדיקות CT ניתנות לכל אזורי הגוף השונים, כמעט בכל מקרה של בעיה רפואית שלא ניתן לראות ישירות בעיני הרופא, ניתן לבצע בדיקת CT. בהתאם להחלטת הרופא הוא יפנה את המטופל לביצוע הבדיקה.
בכל צילום CT יש לחשוף את האיבר המצולם. לכן, ייתכן שתתבקשו להסיר בגדים, תכשיטים וחפצי מתכת. הסיבה – חפצים אלו עלולים להפריע לצילום ולתהליך פענוח הבדיקה. לקראת CT בטן וקולונוסקופיה וירטואלית, יש צורך בהכנה מיוחדת שמתחילה כמה ימים לפני הבדיקה. ההכנה כוללת דיאטה מיוחדת שבה נעשה שימוש בתמיסות משלשלות שמנקות את המעיים משאריות צואה. יש לפנות למכון שבו תיעשה הבדיקה כדי לקבל הנחיות מפורטות ורשימת תרופות. את המרשמים ניתן לקבל מרופא או מרופאת המשפחה. לעיתים תתבקשו לצום לפני הבדיקה, במיוחד אם יש כוונה להיעזר בחומר ניגוד בבדיקת ה-CT. אם אתם אמורים לקבל חומר ניגוד וסובלים מאסטמה או מרגישות ליוד, תקבלו לפני הבדיקה תרופות נוגדות אלרגיה כדי למנוע תגובות אלרגיות לחומר הניגוד. נבדקים שאמורים לעשות בדיקת CT בעזרת חומר ניגוד תוך־ורידי צריכים להגיע לבדיקה כשברשותם תוצאה עדכנית של בדיקת תפקודי כליות (שיעור הקריאטינין והאוריאה בדם).
במהלך הבדיקה, ייתכן שהמטופלים יתבקשו ללבוש חלוק או בגד מיוחד. לאחר מכן יכניסו את המטופלים לחדר שבו נמצא מכשיר ה־CT ויבקשו מהם לשכב על מיטת הבדיקה של המכשיר. כדי להגיע לדיוק מירבי חשוב שהאיבר הנבדק יישאר ללא תזוזה – לכן, נעזרים לעיתים באביזרים כמו כריות מיוחדות או רצועות כדי לקבע את האיבר הנבדק. אם הבדיקה נעשית באמצעות חומר ניגוד שמוכנס דרך הוריד, מחדירים את הצינורית הדקה לוריד ביד. לעיתים יש צורך לתת חומר ניגוד בצורת חוקן כדי לקבל תמונה של חלקו הסופי של המעי הגס. לקראת קולונוסקופיה וירטואלית מחדירים צינור דק לפי הטבעת של הנבדק כדי לנפח את המעי באוויר או בגז אחר.בזמן הבדיקה נמצאים הטכנאי או הרופא בחדר בקרה סמוך. ניתן לדבר איתם באמצעות אינטרקום. מיטת הבדיקה הצרה שעליה שוכבים הנבדקים מחליקה לתוך מכשיר טבעתי. מכשיר זה מצלם את הנבדק ממספר רב של זוויות. המכשירים החדשים משמיעים רעשים קלים בלבד.
בדיקת CT שנעשית ללא חומר ניגוד אינה משפיעה בדרך כלל על ההרגשה. הנבדקים אינם חשים דבר במהלך הבדיקה ולאחריה. לאחר בדיקת CT פרטית ניתן יהיה לקבל פענוח מהיר ולהקטין משמעותית את זמן ההמתנה לתוצאות.
מחיר בדיקת CT פרטית מתחיל בכ-1000 ש”ח ומשתנה בהתאם לסוג ה-CT המבוצע. כמו כן, המחיר משתנה בהתאם לשימוש בחומר ניגוד. ניתן להקטין את עלויות הבדיקה בעזרת ביטוחי בריאות פרטיים או בעזרת השתתפות של קופות החולים.
בבדיקת ה-CT נחשפים למשך זמן קצר לקרינה שגדולה מכמות הקרינה שאליה נחשפים בצילום רנטגן רגיל. ישנה השערה שהחשיפה לקרינה הזאת עלולה להגדיל מעט את הסיכון לחלות בעתיד בסרטן.
מכיוון שייתכן ומדובר בנזק מצטבר, שתוצאותיו מופיעות רק לאחר שנים רבות, הסיכון משמעותי יותר כאשר מדובר במספר רב של בדיקות CT וכאשר הבדיקה נעשית בנבדקים צעירים. עם זאת, רופאים ומדענים מעריכים שהתועלת שניתן להפיק מבדיקת CT במקרה שיש בה צורך אמיתי עולה על הסיכון שכרוך בבדיקה.
הבסיס של חומר הניגוד שנמצא בשימוש ב-CT הוא יוד והחומר ניתן בשתייה ו/או בהזרקה לוריד. קיימים שני סוגי חומרי ניגוד להזרקה תוך ורידית, חומרי ניגוד יוניים וחומרי ניגוד לא יוניים. בהתאם להנחיות הקליניות המקובלות בארה”ב ובישראל מקובל במכוני ה-CT בישראל לתת חומר ניגוד יוני לכל הנבדקים למעט במקרים מיוחדים.
פענוח של בדיקת CT מתבצע על ידי רופאים בעלי ניסיון. כאשר מדובר בבדיקת CT פרטית, לרוב, התשובה תהיה מהירה יותר.
בהצטרפות ליועצת תוכל:
1) לשמור את המומחים מועדפים
2) אפשרות השארת ביקורת ולדרג מומחים
3) לראות תמונות לפני ואחרי ללא צינזור
על ידי התחברות או יצירת חשבון אתם מסכימים עם תנאי השימוש והצהרת הפרטיות שלנו
בהצטרפות ליועצת תוכל:
1) לשמור את המומחים מועדפים
2) אפשרות השארת ביקורת ולדרג מומחים
3) לראות תמונות לפני ואחרי ללא צינזור
המשך מהווה את הסכמתך לתנאי השימוש שלנו ומאשר שקראת את מדיניות הפרטיות שלנו.