ניתוח החלפת שתלים בחזה הוא עולם ומלואו, לרוב יתבצע בעת בעיה רפואית בשתל הנוכחי כדוגמת קרע של שתל קיים, דימום בשד או הפרשת נוזלים (סרומה), שינוי בצורת השד או כאב. מדובר על ניתוח פשוט אך כזה שדורש ידיים מקצועיות ומבינות, במצבים מסוימים תרצי להחליף את השתלים עקב התיישנות ולא בהכרח מטעמים רפואיים. הניתוח מתבצע תחת הרדמה כללית ואורך כשעה, במהלך הניתוח יוחלפו השתלים הישנים בחדשים אשר ימוקמו מתחת או מעל השריר.
החלפת שתלים בחזה פרופיל ניתוח
היכן מבוצע
בית חולים/מרכז רפואי פרטי
דרגה ומשך כאב
כאב קל למשך 3-4 ימים
מגבלות לאחר ניתוח
חזיה תומכת לחודש
תדירות מעקב
לאחר שבוע, חודש ושנה
חזרה לשגרה יומית ולעבודה
לאחר 3-4 ימים
חזרה לפעילות ספורטיבית
לאחר כחודש
החלפת שתלים
לאחר 12-15 שנים אלא אם התגלה קרע או דלף
טווח מחירים
30,000-40,000
סיבות לביצוע ניתוח החלפת שתלים
קיימות לא מעט סיבות אשר יובילו לניתוח החלפת שתלים.
ראשית כל, איכות שתלים בעבר, עד לא מזמן שתלי הסיליקון היו בעלי אורך חיים מוגבל בעקבות המילוי הנוזלי. לכן לא מעט מקרים קרו של דליפת סיליקון בגוף לאחר תקופה ארוכה בגוף.
במידה והשתלים שלך הנם מהדור הקודם ואינם עשויים מסיליקון ג’ל מוצק, מומלץ להחליף אותם לאחר 10 שנים בשתלים חדשים מהדור החדש, המכילים סיליקון ג’ל מוצק.בשתלים המודרניים, המילוי של השתל הוא ג’ל מוצק אך לעיתים מעטפת השתל נפגמת ולכן יש צורך בהחלפת שתלים.
עם השנים שעוברות, החזה משתנה בעקבות הגיל וכוח הכבידה, ייתכן והשתלים יהיו תקינים אך על מנת לחזק את תוצאתם – יהיה צורך בהחלפתם יחד עם הרמת חזה פנימית או חיצונית.
קיימות מספר סיבות רפואיות להחלפת שתלים:
- קרע בשתל שמתגלה בבדיקת ממוגרפיה- דליפה פנימית
- דליפת סיליקון מעבר לגבולות מעטפת השתל – דליפה חיצונית
- שתלים מהדור הישן, שנמצאים בגוף מעל עשור
- התקשות השתל, הגורמת לאי נוחות, גרד וכאבים לפעמים מלווה בקרע בשתל
- תגובה דלקתית לשתל שאינה נרגעת לאחר טיפול תרופתי.
בנוסף, קיימות מספר סיבות אסתטיות להחלפת שתלים:
- שתלים גדולים מדי או קטנים מדי – רצוי בשינוי נראות השד
- חזה נפול שהתרוקן עם השנים והגיל ומטופלת חווה רצון בניפוח את החזה.
- אסימטריה שנותרה או נוצרה בשדיים לאחר הניתוח הקודם.
- הופעת גלים וקפלים בחזה בשתלים שניתן להבחין מבעד לרקמת השד הדקה.
סוגי שתלים נפוצים לחזה
קיימים שני סוגי שתלים עיקריים בניתוחי הגדלת חזה והם שתלים עגולים ואנטומיים.
- שתלים אנטומיים – צורת השתלים האנטומיים הינה מדמה צורת “טיפה” המזכירה יותר את צורת החזה הטבעית ועיקר הנפח בשתל זה הינו בחלק התחתון של השתדל. שתלים אלו מגיעים בשלוש דרגות אורך ומאפשרים התאמה מדויקת למבנה גוף האישה ומראה טבעי יותר. החיסרון בשתל האנטומי הוא שיש לו יכולת להסתובב על ציר החזה בתוך הגוף ומאחר והשתל אינו סימטרי – מראה השד עלול להיפגע. שתלים אנטומיים נחשבים ליוקרתיים יותר ויתרונם הגדול הינו התאמה מדויקת יותר למבנה הגוף.
- שתלים עגולים – שתלים אלו הינם סימטריים ובצורה המדמה חצי כדור או חצי בועה. הם מקנים מראה מלא יותר בחלקו העליון של המחשוף אך עלולים להעניק מראה “עשוי” יותר ופחות טבעי מהשתלים האנטומיים. שתלים עגולים אלו מתאימים למבנה גוף צר יחסית ואילו שתלים עגולים בעלי בסיס רחב ופרופיל שטוח מתאימים לנשים בעלות מבנה גוף רחב יותר. לשתלים רמת צמיגות שונה ומידתם נעשית בבחירה לפי רצונך ובהתייעצות הרופא המנתח, בהתאם לתוצאה הרצויה כך תבחר מידת הצמיגות.
- שומן עצמי – אופציה נוספת שקיימת היא העברה של שומן מחלק אחד של הגוף והזרקתו בחזה. מדובר בשיטה שמבטלת את הצורך בהשתלת שתלים חיצוניים והיא מתאימה למי שמעוניינת בניתוח טבעי שלא כולל סיכונים הכרוכים בהשתלת שתלים חיצוניים, כמו קרעים בשתל, דליפה או סיבוב של השתל בתוך הגוף.
- שילוב – הגדלת חזה באמצעות שתלים בשילוב הזרקת שומן עצמי – הליך נוסף המשלב את יתרונות כל השיטות ויוצר מראה טבעי יותר עם יכולת “לפסל” את החזה בהתאם לרצון המטופלת. בשיטה זו מומלץ לתקן א-סימטריה בחזה או דיפורמציה ולקבל מראה טבעי יותר.
בהליך משולב זה נעשה שימוש בשתל עגול בנפח קטן יותר מאשר בניתוח המבוסס אך ורק על שתלי הגדלת החזה ויתרת הנפח הרצוי משלימים באמצעות הזרקת השומן העצמי. בעבר נעשה שימוש בשתלי סיליקון המלאים במי מלח אך שיטה זו נחשבת לשיטת העולם הישן בשל דיווחים על דליפות רבות. כיום, כמעט כל השתלים הם שתלי סיליקון הנבדלים ביניהם במרקם הג’ל ובסוג מעטפת השתל. מרקם ג’ל הסיליקון – השתלים בעלי מרקמים שונים הנמדדים על סוג ג’ל הסיליקון כאשר ככל שהסיליקון רך וגמיש יותר כך קיים מראה טבעי יותר ומדמה תחושת מגע של חזה אמיתי ואילו שתלים עם ג’ל נוקשה יותר מעניקים לחזה מראה ותחושה טבעית פחות אך מקנים מראה יותר “עומד” ויותר בולט. סוג המעטפת – המעטפת של השתל עשויה לרוב מסיליקון או פוליאורית, בשנים האחרונות הצטרף סוג חדש הנקרא מוטיבה, ההבדל העיקרי בין סוגי המעטפות הוא רמת החספוס. ישנם שתלים בעלי מעטפת חלקה בעוד שבאחרים המעטפת מחוספסת בדרגות חספוס שונות בהתאם לחברה המייצרת. חספוס המעטפת נועד ללהפחית את הסיבוך השכיח ביותר בניתוחי הגדלת חזה והוא התקשות החזה, בשתלים אנטומיים החספוס מגיע גם על מנת להפחית את סיכויי תזוזת השתל בכך שמעודד את הרקמה להצמד אל השתל ומונע את הסיבוב שלו. שתלי מוטיבה ( motiva implants) בעלי מספר חידושים שכדאי לקחת בחשבון הג’ל בתוכם הוא מאד גמיש ולכן זז בצורה טבעית עם השד. מעטפת השתל בעלת חספוס עדין מאד אך במידות המתאימות במדויק לגודל תאי הגוף ולכן הסיכוי לדחיית השתל נמוך, מאד. ובשל הגמישות הרבה והמעטפת החזקה היותר ניתן להכניס את השתל דרך חתך קטן יותר המשאיר צלקת קטנה יותר ולפעמים בכלל לא. למעשה שתל מוטיבה הינו השילוב האולטימטיבי בין שתל אנטומי לשתל עגול בשתל אחד המקנה לנו את היתרונות של שניהם.
המלצות לבחירת השתל וסוג הגדלת החזה
אין שתל אחד שמתאים לכולם! מהלך בחירת השתל צריכה להתבצע בייעוץ אישי עם מנתח פלסטי מיומן תוך התחשבות בנתונים האישיים של המטופלת.
תהליך הניתוח – מה יעשו לי?
הניתוח מחולק לכמה שלבים אשר משתנים בהתאם לסוג השתל הנבחר והתוצאה אותה תרצי לקבל.
שלב ראשון – פגישת ייעוץ
השלב הראשון והחשוב ביותר הינו השלב המקדים, בו תיפגשי לפגישת ייעוץ עם הרופא איתו בחרת לעבור את ההליך הרפואי. חשוב שתבררי יחד עם הרופא את מידת ההתאמה שלך לניתוח ולדון בסיבות מדוע את מעוניינת בהחלפת התשלים ומהי התוצאה הרצויה עבורך. תוך כדי שיחה – יותאם לך סוג הניתוח המדויק ביותר עבורך והתוצאה אותה תרצי לקבל בהתאם לצרכים והרצונות שלך, מידת הגוף שלך ומאפייני השדיים. חלק מהרופאים אף משתמשים בהדמיה תלת ממדית ויוכלו לדמות לך את תוצאות הניתוח באמצעות טכנולוגיה מתקדמת ובכך לבצע תיאום ציפיות מקסימאלי.
טיפ היועצת
אם אינך בטוחה, בצעי פגישה נוספת, חשוב שתרגישי בנוח, בטוחה ושביעת רצון מהרופא שיעבור איתך את התהליך הזה. בפגישת הייעוץ – זהו הזמן לעלות את כל החששות מול הרופא ולקבל תשובות לכל שאלה שעולה. במידה וגילך מעל 40 – מומלץ לבצע בדיקת ממוגרפיה לפני הפגישה, הפניה תוכלי לקבל מרופא המשפחה שלך או במידה והינך מטופלת מהרופא הכירורג שלך. חשוב לא להחסיר אף מידע על ההיסטוריה הרפואית שלך- רגישות לתרופות, ניתוחי עבר וכל פרט אחר שנראה לך משמעותי.
שלב שני -הנחיות לפני ניתוח הגדלת חזה
על מנת להגיע מוכנה לניתוח ככל האפשר, ישנן הנחיות שתצטרכי לקיים עוד לפני מועד הניתוח.
כחודש לפני הניתוח – השתדלי להמנע ככל האפשר מעישון או שתיית אלכוהול על מנת להפחית את הדימום ולמנוע התרחבות של כלי הדם היוצרים דימום מוגבר.
כעשרה ימים לפני הניתוח – במידה והינך חובה סימפטומים כמו: פריחה, חום, שפעת ודברים חריגים נוספים -יידעי את הרופא המנתח בהקדם. הימנעי לחלוטין מנטילת תרופות המשפיעות על מערכת קרישת הדם כמו למשל: אדוויל, וולטרן, אספירין ועוד. תוספי תזונה ומולטי ויטמינים תוכלי להמשיך ליטול כרגיל.
ערב לפני הניתוח
- בערב שלפני הניתוח עלייך להסיר כל איפור מהפנים שלך ותכשיטים מגופך, כולל פירסינגים מכל סוג שהוא.
- רחצי היטב את גופך ובעיקר את אזור החזה באמצעות סבון אנטיספסטי מיוחד – הניתן לרכוש בבתי המרקחת.
- הימנעי מלעיסת מסטיק.
- אם קיבלת מהרופא תרופות לנטילה ערב לפני הניתוח, טלי אותן.
- שמרי על צום מוחלט, ללא אוכל ושתייה, 6 שעות לפני מועד הניתוח.
- דאגי שבידייך החזיה המיועדת לאחר הניתוח.
ביום הניתוח עצמו:
- הגיעי כחצי שעה לפני הזמן הנקבע עם המלווה שלך לניתוח.
- הצטיידי בכל תוצאות הבדיקה ההכרחיות.
- הגיעי עם בגדים נוחים וקלילים להתאוששות לאחר הניתוח.
- הצטיידי החזייה הרפואית המיוחדת שהרופא ביקש להביא עימך.
שלב שלישי – ההרדמה
- ניתוח הגדלת חזה בהרדמה מלאה – ניתוח תחת הרדמה מלאה מתבצע באמצעות חומרים שמרגיעים את הגוף, משתקים פעילות שרירית ומונעים תחושת כאב. הרדמה מלאה מתבצעת על ידי זריקה, ומלווה בהנשמה.
- ניתוח הגדלת חזה בהרדמה חלקית – אופציה זו אינה קיימת אצל כל הרופאים המתעסקים בתחום ולא כל מנתח יציע לך אופציה של ניתוח הגדלת חזה בהרדמה חלקית. הרדמה מקומית מבוצעת על ידי הזרקת חומרים שמרדימים את אזור החזה בלבד, ומונעים תחושה באיזור זה. חומרי ההרדמה המקומיים כוללים גם חומרים שמטרתם למנוע דימום תוך כדי הניתוח. במידה ותתבצע החלטה לבצע הרדמה מקומית תוכלי לבקש זריקת טשטוש שמטרתה לערל את התודעה ללא הרדמה מלאה.
שלב רביעי – הניתוח עצמו
הניתוח נע בין כשעה לשעה וחצי, תחת סוג ההרדמה הנקבע מראש בין המטופלת לצוות הרפואי.
על מנת להחדיר את השתל הנבחרולהוציא את השתל הישן, יבצע המנתח חתך אחד מבין החתכים הבאים וזאת בהתאם לסיכום בפגישה: חתך תת-שדי, חתך סביב העטרה או חתך דרך בית השחי.
לאחר ביצוע החתך, הרופא יוציא את השתל הקודם וימקם את השתל החדש בתוך החתך. מיקום השתל גם הוא ייקבע מראש, בהתאם למבנה הגוף שלך: אם את רזה ובעלת שדיים קטנים, בדר”כ יוכנס השתל מתחת לשריר בית החזה שלך, על מנת שלא יבלוט יותר מידי.
לעומת זאת, אם את מלאה יותר או מבצעת את הניתוח על מנת להעניק לשד נפול מראה חדש ומתוח, השתל ככל הנראה ימוקם מעל שריר בית החזה שלך.
לאחר מיקום השתל, הרופא יתפור את החתך בעור וברקמה, ואת תוכלי לעבור להתאוששות.
הליך החלמה וחזרה לשגרה – הוראות ליום שאחרי ניתוח הגדלת החזה
ניתוח הגדלת חזה הוא אחד ההליכים הפלסטיים הפופולריים ביותר בעולם. מעבר לתרומה העצומה שלו לשיפור התחושה והבטחון העצמי, מדובר בניתוח מהיר ופשוט בעל החלמה מהירה עם תוצאות טבעיות ומדויקות כאשר מתבצע בידיים מיומנויות ומקצועיות אך כמו כל הליך כירורגי – נדרשת התאוששות וזמן החלמה.
כדי שתוכלי להתאושש בצורה מוצלחת ולחזור במהרה לשגרת יומך, חשוב שתקפידי על ההנחיות במלואן.
תוכלי למצוא כאן הוראות חשובות שיש להקפיד עליהן לאחר ניתוח הגדלת חזה.
ביום הראשון אחרי הניתוח:
- לאחר הניתוח, תישארי להשגחה של כמה שעות בקליניקת הניתוח או בבית החולים. לאחר זמן מה הרופא יבצע הערכת מצב ובמידה והכל תקין, תוכלי לחזור להמשך החלמה בבית.
- בתום הניתוח האזור יחבש קלות, או שתקבלי הוראה ללבוש את החזיה המיוחדת שהותאמה לך. מומלץ להישאר עם החזיה המיועדת לאחר הניתוח לפחות שבוע ואף יותר, אם ביכולתך.
- תקבלי מהרופא שלך הנחיות לטיפול אנטיביוטי על מנת למנוע התפתחות דלקת – אותו יש ליטול בהתאם להוראות הרופא. כמו כן, תוכלי ליטול משככי כאבים, לפי המלצת הרופא.
כ-48 שעות ממועד הניתוח, תוכלי לשטוף את האזור בעדינות רבה, על ידי שימוש בסבון אנטיספטי מיוחד, או על ידי סבון עדין המיועד לתינוקות.
אחרי הניתוח:
בשבוע הראשון את תרגישי את הנפיחות באזור החזה מגיעה לשיאה, אל דאגה! מכאן היא רק תתחיל לרדת. תוכלי לחזור לפעילות שגרתית אך חשוב שתקפידי על תזונה נכונה ומנוחה רבה – מומלצת לעיין במדריך כאן המקנה טיפים לתזונה נכונה לפני ואחרי ניתוח פלסטי.
חשוב! בשבועיים הראשונים הימנעי משכיבה על הבטן והפעלת לחץ מכל סוג על החזה.
בעשרת הימים הראשונים יחלפו רוב שטפי הדם, הנפיחות תרד וחוטי התפירה יתמוססו מעצמם אל תוך העור שלך. במידה וכן יישארו תפרים, בביקורך במרפאה במהלך השבוע הראשון – הם יוסרו.
כעבור שלושה שבועות רוב התופעות אמורות לחלוף. בכל שלושת השבועות הראשונים, הימנעי מהרמת משאות כבדים. בששת השבועות הראשונים יש להימנע גם מחשיפה של האזור לשמש. לאחר מכן, הקפידי להשתמש בקרם הגנה, במיוחד על הצלקות אם יישארו כאלו.
כמו כן, תוזמני על ידי הרופא לביקורות תקופתיות, בפרקי זמן קבועים מראש.
טיפ היועצת
רוצה להאיץ את תהליך ההחלמה? הקפידי על היגיינה גבוהה ביותר. שטפי ידיים בסבון, השתמשי בנוזל לחיטוי והשתמשי בסבון אנטיספסטי עד תום ההחלמה. הקפידי לשמור על סביבת החזה סטרילי ככל האפשר והמנעי מכל מגע ידיים או מגע אחר עם התפריםץ
תופעות לוואי וסיבוכים – לא להבהל, את בידיים טובות:
תופעות לוואי
תהליך ההחלמה שלך מהניתוח עשוי להיות מלווה בשינויים בגודל השדיים, ברקמה, בתחושתיות וברגישות שלהם. מדובר בתהליכים טבעיים שהינם חלק מהחלמת האזור לאחר הניתוח. התופעות צפויות לחלוף בתוך כמה ימים ואולי אפילו עד חצי שנה מיום הניתוח. את עלולה לחוות את התופעות הבאות לאחר הניתוח:
- נפיחות קלה או אודם מקומי.
- כאבים באיזור בימים שלאחר הניתוח.
- תחושה באזורים מסוימים קשים למגע בשדיים, כתוצאה מנפיחות או בצקת.
- רגישות יתר בשדיים, או להפך- חוסר תחושתיות. כמו כן, יכול להיות שכל שד יגיב בצורה שונה, או שרק אחד מהם יחווה תופעות מסוימות.
- יכול להיות שתחווי כאבי שרירים באזור הידיים, הצלעות והחזה.
- הפטמות שלך עשויות להיות זקורות מהרגיל, לאחר הניתוח.
- את עלולה לחוש חוסר סימטריה בין השדיים, נפיחות עייפות ותשישות.
ומה לגבי צלקות?
תופעת לוואי נוספת של ניתוח להגדלת חזה הינה הצטלקות. עם זאת, בדר”כ הצלקות שנשארות לאחר ההחלמה הן קטנות ואינן בולטות. חשוב להקפיד על הימנעות מחשיפה לשמש והתמתחות יתר של העור, הקפדה על כללים אלו תתרום לטשטוש הצלקות באופן משמעותי.
סיבוכים וסיכונים בניתוח הגדלת חזה
אומנם הסיכויים נמוכים אך לעיתים רחוקות עלולים להיגרם סיבוכים מקומיים שבאים לידי ביטוי בהתקשות מסוימת של השדיים, בתחושה של קפלים או בצניחה של השדיים. אם בעקבות הניתוח להגדלת חזה מופיעים כאבים, נפיחות ורגישות יוצאי דופן, קשיי נשימה, פצעים, דלקת, חום או שינוי חריג בצורת השדיים – יש לפנות מיד לרופא.
- דליפה – מצב של דליפת שתל הינו מצב נדיר במיוחד בשתלים המודרניים. אך עם זאת, יש מנתחים אשר ממליצים להחליף את השתל כל עשור אך בד”כ במידה ואין דליפה – אין בכך צורך.
- צניחה – בשתלים גדולים במיוחד לעיתים ישנה תופעת צניחה, לרוב היא תהיה קלה ותורגש בקושי אך אם מדובר בצניחה של ממש ,ניתן לתקן אותה באמצעות ניתוח להרמת חזה.
- הפרעה בתחושה – לאחר ניתוח הגדלת חזה, נשים לעיתים מתלוננות שלאחר ההליך התחושה בשדיים משתנה ובדגש על הפטמות והחתכים דרכם הוכנסו השתלים. השינוי עשוי לנוע בין אובדן של התחושה לבין רגישות יתר. בדרך כלל מדובר בתופעה שחולפת מאליה בתוך כמה חודשים, והתחושות חוזרות להיות כפי שהיו לפני הניתוח. במקרים נדירים חוזרות התחושות רק לאחר שנה או יותר, ובמקרים נדירים עוד יותר התחושות לעולם אינן חוזרות להיות כפי שהיו – במיוחד באזור הפטמות. משמעות הדבר: אובדן קבוע של התחושה בפטמה או רגישות יתר קבועה בפטמה.
- התקשות– הסיבוך הנפוץ ביותר בביצוע ניתוח להגדלת החזה הינו התקשות או התכווצות של קופסית השד, כלומר מעטפת השד. התחושה הזאת נגרמת משום שהגוף יוצר מעטפת מסביב לשתל – כמו מסביב לכל גוף זר שחודר לתוכו. המעטפת הזאת עלולה להתעבות, להתקשות או להתכווץ. התוצאה עלולה להיות התקשות של השד ותחושת אי־נוחות באזור החזה.התקשות של השד עלולה להופיע זמן קצר לאחר הניתוח או חודשים רבים אחריו. במקרים של התקשות חמורה ייתכן שתידרש התערבות כירורגית שבה יוציאו את השתלים, ירחיבו את הכיסים שבהם הם יושבים ולאחר מכן יחזירו את השתלים למקומם.
- פגיעה ביכולת ההנקה – סיבוך אפשרי נדיר ביותר הינו תזוזה של השתל בתוך השד, דבר העלול לעוות את השד, ליצור פטמות בולטות או הצטלקות לא תקינה של החתכים והופעה של קפלים בעור – דבר הניתן לפתור באמצעות התערבות כירורגית מעבר לתופעה הכירורגית הניתנת לפתירה – יכולת ההנקה אינה אמורה להיפגע!
תוצאות ניתוח החלפת שתלים בחזה
עם הזמן שעובר, בהתאם לקצב ההחלמה האישי של כל מטופלת, ניתן יהיה לשים לב בבירור בתוצאות הניתוח ולהנות מהחזה המלא והגדול יותר.
על מנת לשמור על התוצאות היפות ועל גוף המטופלת, יש להקפיד להגיע לביקורת רפואית אחת לכמה שנים.
שאלה שמגיעה רבות, היא האם ניתוח הגדלת חזה עלול להשפיע על בדיקה ממוגרפית – התשובה היא לא, ניתן לבצע בבטחה בדיקה ממוגרפית גם לאחר ההליך. אך חשוב לציין במעמד קביעת התור שמדובר בשדיים עם שתלים על מנת שהבדיקה תהיה אצל טכנאי מומחה לביצוע בדיקה ממוגרפית עם שתלים.
טיפ היועצת
שמירה על תוצאות הניתוח לטווח הארוך – בתום תהליך ההחלמה, הקפידי על מריחת קרם לחות באופן קבוע באזור החזה. תפקידו של קרם הלחות הוא לעזור לעורך לשמור על לחות ומראה צעיר. התמדה במריחת הקרם תסייע ביצירת סביבה לחה ובטיפוח השד כל העת, דברים שיעניקו לו מראה זוהר ויעזרו לשמור על העור מתוח ורענן.
כמה עולה ניתוח החלפת שתלים בחזה?
החלפת שתלים בחזה מהווים ניתוח חזה חדש, ממש מההתחלה. הוצאת השתלים והחלפתם הכרחית במקרים שצוינו.
המחיר נע בין 30000 ש”ח לבין 40000 ש”ח בהתאם לסוג השתלים החדשים שנבחרו, ותק וניסיון המרפאה ומשתנים נוספים.
לעיתים ניתן לבקש סבסוד מקופת החולים ובכך להוזיל משמעותית את המחיר של ההליך.