חיפוש
ניתוח אף

אז למה ניתוח אף?

מיקומו הבולט של האף במרכז הפנים הופך אותו למרכיב עיקרי במראה הכללי שלנו. לרוב, הוא מבוצע באנשים שאינם מרוצים מהאף שלהם מבחינה אסתטית, ורוצים לתקן ולעצב אותו כך שיתאים לפנים שלהם. בנוסף, קיימים מקרים בהם יידרש מסיבות רפואית. שאלנו את ד״ר גוברין, ולדבריו החלק האהוב עליו ביותר הוא הפיכת חלום המטופל למציאות, שכן לדבריו ניתוח אף משנה את אישיותו של האדם.

רופאים מומלצים לניתוח אף
בחרי רופא לקבלת ייעוץ חוזר להגשמת החלום שלך
ד
ד"ר גוברין
4.8
ד
ד"ר אופיר שיין
5.0
ד
ד"ר רוני מוסקונה
4.4
ד
ד"ר נועם חי
4.8
השאיר/י פרטים לקבלת הצעה

    נא להזין מספר טלפון תקיןתחזרו אליי

    אילו בעיות נפוצות ניתוח אף עתיד לפתור?

    • אף גדול ביחס לגודל הפנים
    • נחיריים רחבים
    • אף לא סימטרי
    • בליטה או ׳גשר׳ בפרופיל האף
    • אף בעל מראה נשרי
    מזדהה עם אחת הבעיות? בעיה אחרת שתרצי לפתור? השאירי פרטים

      נא להזין מספר טלפון תקין

      האם ניתן לבחור את מראה האף מראש?

      ככלל ניתן לתת לרופא המנתח הנחיות כלליות בנוגע למראה אותו תרצי רוצה לקבל, אך קשה להתחייב מראש שאכן זהו יהיה המראה המדויק בתוצאה הסופית. על כך חשוב להוסיף שיש להתחשב בעצות של הרופא המנתח. שכן הגיעו אליו המון מטופלים לאורך השנים, ולכן ההבנה של הפרופורציה הראויה בין האף לבין מבנה הפנים נמצאת אצלו, ועצותיו עשויות לספק את המראה האידאלי.

       טיפ היועצת

      כדאי לדעת כי לעיתים נערות יכולות לבצעו רק לאחר קבלת הווסת, בממוצע בגיל 14, וזאת לאחר אישור הרופא המנתח. אצל נערים ההתפתחות הפיזית איטית יותר מאשר אצל נערות, ולכן הגיל המומלץ עבור נערים הוא גיל 16. לאחר סיום ההתפתחות, תוצאת הניתוח תהיה קבועה ולא תשתנה.

      אילו ניתוחי אף קיימים

      ישנן שתי גישות לביצוע ניתוחי אף – הגישה הסגורה והגישה הפתוחה, כאשר הוא יכול להתבצע בהרדמה כללית או בהרדמה מקומית וטשטוש.

      ניתוח אף סגור

      מרבית ניתוחי האף מתבצעים בשיטה הסגורה, שבמסגרתה מבצע הרופא חתכים בחללים הפנימיים של האף, ובכך הצלקות שנוצרות הן פנימיות בלבד, ולא ניתן להבחין בהן. השיטה הסגורה מאפשרת עיצוב דרך הנחיריים. העיצוב נעשה דרך שלד האף, תוך התאמה אוטומטית של העור לעיצוב החדש. במסגרתו הרופא מעצב את שלד האף, העצמות והסחוסים השונים בהתאם לצורך. את השלד חושפים באמצעות יצירת רווח בין העור לעצם ולסחוס. בעת חשיפת שלד האף, ניתן לשייף ולעצב את השלד על מנת לקבל את התוצאה הרצויה. לקראת סיומו מניחים סד מתכת או גבס על גבי הסחוס, כדי לאפשר תמיכה ושמירה של העיצוב שנעשה. ניתוח אף סגור אורך בין שעה לשעתיים, ובדרך כלל נשארים אחריו להשגחה במסגרת אשפוז ל-24 שעות לפחות.

      ניתוח אף פתוח

      בשיטה הפתוחה מבצע הרופא חתך קטן בבסיס האף, מפשיל את הרקמה העליונה, חושף את חלקו הפנימי של האף ומבצע את השינויים הדרושים בסחוס, בעצמות וברקמות האף. לאחריו נותרת בדרך כלל צלקת חיצונית קטנה שנעלמת ככל שהזמן שעובר.

      ניתוח אף משולב

      ניתוח אף משולב מתבצע במצבים שבהם יש צורך גם בהליך רפואי וגם בהליך קוסמטי. הסיבות לפרוצדורה המשולבת יכולות להיות קשיי נשימה הנובעים מסטיה של מחיצת האף, בעיות ברצפת האף או סינוסיטיס כרוני.

      הכנה לקראת הניתוח

      • יש לבצע בדיקות דם הכוללות ספירת דם, כימיה ותפקודי קרישה.
      • מטופלים מעל גיל 40 הסובלים ממחלות רקע צריכים לבצע בדיקת א.ק.ג. מטופלים מעל גיל 50 צריכים גם לבצע צילום חזה.
      • חולים במחלות רקע כרוניות צריכים אישור מהרופא המטפל כי הם אכן כשירים לניתוח.
      • מטופלים הנוטלים מדללי דם צריכים לברר עם הרופא המטפל ולברר האם עליהם להפסיק זמנית את נטילת התרופה והאם יש צורך בטיפול חלופי.
      • כדאי לההפחית עישון בשבועות שלפניו שכן עישון מעלה סיכון לזיהומים ומאט החלמת פצעים.
      • ערב הניתוח יש להתרחץ היטב ולהסתבן בסבון חיטוי. ביום עצמו יש להיות בצום מוחלט החל מ-6 שעות לפני תחילתו, כולל מים, עישון או מסטיק.

      מתקן גן

      יום הניתוח

      חשוב להתקלח ולחפוף את השיער בערב שלפני הניתוח. כדאי להקפיד על לבוש נוח, מומלץ להימנע מלק, איפור, וקרמים לפנים. כדאי לאכול ארוחת ערב קלה, ולישון שינה טובה לפני הניתוח. אם וכאשר ניתוח האף מבוצע בהרדמה כללית יש להגיע בצום של לפחות 6 שעות לפני הניתוח.

      החלמה מהניתוח

      איך תרגישי ותיראי לאחר הניתוח

      1. נפיחות מקומית ודימום – לרוב לאחר ביצוע ניתוח אף ישנם סימנים כחולים באזור האף והעפעפיים. אלו נעלמים בהדרגה לאחר הניתוח. בנוסף ב24 השעות הראשונות שלאחר הניתוח עשוי להיות דימוים מהאף.
      2. כאב – חשים כאב קל רק ביומ-יומיים הראשונים לאחר הניחתוח – ובכל מקרה ניתן להשתמש במשככי כאבים על מנת להתגבר על הכאבים.
      3. אף סתום וקשיי נשימה – לרוב, עקב היווצרות גלדים ובצקות בתוך האף את עשויה להרגיש שהאף שלך סתום. גם המקרה הזה הוא טבעי ועשוי לקרות. בכל אופן ניתן להשתמש בתכשירים שיקלו על האף הסתום. כאשר יחלפו הבצקות והגלדים, בהדרגה, הנשימה תשתפר. יש לציין שלמרות חוסר הנעימות, אין לקנח את האף במהלך החודש הראשון שלאחר הניתוח.

      מתי אחזור לעצמי לאחר הניתוח

      ככלל זמן ההחלמה משתנה בין מטופלים שונים, אך אין ספק שהימים הראשונים שלאחר הניתוח הם לא פשוטים בכלל – כיוון שאת עשויה לסבול מנפיחות, דימום, כאבים, וגם אף סתום לעיתים (כל מה שפוטר מעלה). יש לזכור שעל האף יהיה גבס בימים הראשונים שלאר הניתוח. שבעה ימים לאחר הניתוח, המטופל יזומן לביקורת אשר בה יוסר הגבס. יש לציין שבשלב הזה רוב המנותחים מדווחים על תחושות טובות ונעימות יותר.

      בימים הראשונים שלאחר הניתוח עדיף להימנע מפעילות מאומצת – ובנוסף יש להתייחס לאף במשנה זהירות ולהימנג ככל הניתן מחבלות ושפשופים שלו. רצוי לשכב עם ראש מורם לאחר הניתוח, וגם מומלץ להימנע מהרכבת משקפיים.

      תופעות לוואי לאחר ניתוח אף

      קשיי נשימה – בימים הראשונים לאחר הניתוח קשה לנשום דרך האף. מעבר לצמר הסופג שנמצא באף בימים הראשונים, כל אזור האף והחללים הפנימיים בו נפוחים ועלולים לסבול מבצקות. זאת הסיבה שבשבועות הראשונים שלאחריו הנשימה דרך האף תהיה קשה במיוחד. בנוסף, קרישי הדם היבשים מצטברים בפתח הנחיריים ומקשים על הנשימה. עם חלוף הזמן הבצקות הפנימיות ירדו באופן הדרגתי, ובהתאם לכך הנשימה תשתפר. חשוב לזכור! למרות ההרגשה הלא נעימה, אין לנקות את הנחיריים לבד בבית! בביקורת הראשונה לאחר הניתוח, הרופא ינקה ויחטא את הנחיריים, ויפתח את הנשימה באופן חלקי. במצבי גודש ניתן לטפטף מעט מי מלח לנחיריים כדי לפתוח אותם.

      שטפי דם, בצקת ונפיחות -ההחלמה מלווה בשטפי דם, בנפיחות ובצקת ברקמות. ביום לאחר הניתוח, יהיה ניתן להבחין בשטפי דם סביב האף, העיניים והלחיים אשר יגיעו לשיאם ביום השני והשלישי לאחר מכן. שטפי דם הם הצטברות של דם מתחת לעור – תופעה טבעית לאחר כל הליך כירורגי. הנפיחות באזור הינה תגובה טבעית ותקינה של הגוף, אשר עוזרת בתהליך ההחלמה של האף.

      כאבים – ההחלמה אינה מלווה בכאבים רבים, והסיבה לכך היא שבחודש הראשון אין תחושה בכלל בעור של האף, ולכן כמעט ולא חשים כאב. במידה ויופיעו כאבים, ניתן ליטול אקמול או אופטלגין.

      טיפ היועצת

      לאחר הניתוח כדאי להניח כרית נוספת מתחת לראש ולישון בתנוחה מוגבהת וראש מורם כדי להפחית דימום ונפיחות באף.

      האם קיימים סיבוכים אפשריים?

      ככלל מדובר בהליך כירורגי נפוץ אך מורכב, והסיכוי לסיבוכים אינו גבוה אך אפשרי.

      אז בואו נדבר מקצועית – מה תרצו לתקן?

      תיקון קצה האף

      רוב הבעיות האסטיות שנוגעות לקצה האף הן חוסר סמיטרה ונטייה לצד. קצה האף הינו סחוסי ולכן נדרש להסיר חלק מהסחוס. יש לציין שגם קיימת סכנה אסתטית והיא הסרת יתר של הסחוס.

      הסרת גבנון מהאף

      הגבנון אשר נמצא באף מורכב משני חלקים. החלק הראשון הוא החלק הסחוסי, והחלק השני הוא החלק הגרמי. הפרוצדורה כוללת הסרת הגבנון באמצעות סכין או פצירה – כתלות בגודלו, והחלקת האף באמצעות שיוף.

      הצרת נחיריים

      הצרת נחיירים לרוב מבוצעת כאשר הן רחבות יותר ביחס לגודלו של האף. הרופא המנתח יבצע חתך בין הנחיר ללחי, ותיוותר צלקת קטנה בחיבור הנ״ל.

      הצרת אף

      הצרת אף מתבצעת כאשר אפו של המטופל הוא רחב ביחס לפנים שלו. בניתוחים מסוג זה מוסר חלק מרקמת הסחוס שבאף, ומוזזות עצמות האף אל מרכז הפנים.

      לקבלת ייעוץ ראשוני ממנתח אף מומלץ השאירי פרטים

        נא להזין מספר טלפון תקין

        כמה עולה ניתוח אף?

        מחיר ניתוח אף נע בין 6,000 – 21,000 ש”ח. מחיר ניתוח אף תלוי במורכבות הניתוח, סוג הניתוח, והרופא המנתח.

        עלות ניתוח אף דרך קופות החולים

        המחיר בכללית *לבעלי כרטיס פלטינום מושלם 5,500 – 6,500 ש”ח.

        המחיר לחברי קופת חולים מאוחדת – 6,500 – 7,500 ש”ח.

        כמה זמן נמשך ניתוח אף?

        ניתוחי אף נמשכים לרוב בין שעה לשעתיים.

        טיפ היועצת

        כאשר ישנה התוויה רפואית לביצוע ניתוח אף – ניתן להוזיל עלויות בפניה לקופות החולים בבקשה לסייע במימון, ובמקרה כזה יש לפנות למנתח שעובד בהסדר עם הקופות.

        באיזו הרדמה מתבצע ניתוח אף?

        הניתוחים מתבצעים לרוב בהרדמה מלאה, כך נוח יותר למטופל ולמנתח. ישנם מצבים שבהם יתבצע בהרדמה חלקית בתוספת טשטוש.

        מהם סיכויי ההצלחה של הניתוח?

        סיכויי ההצלחה הם כ-95%, מעריכים כי 5% מהניתוחים צריכים תיקון. בכל אופן, בידכם לבחור רופאים מומלצים לניתוח אף אשר יבצעו את הניתוח.

        תיקון ניתוח אף

        ישנם מצבים שבהם ניתוח אף ראשון נכשל ויש צורך לבצעו פעם נוספת. תיקון ניתוח אף נחשב למורכב במיוחד ומצריך ניסיון ומיומנות רבה של המנתח, כיוון שהאנטומיה של האף כבר השתנתה והמבנה שברירי יותר. כמובן שברובם המוחלט של המקרים אין צורך בפרוצדרה רפואית נוספת כיוון שלרוב המטופלים מרוצים מהתוצאה אליה הגיעו.

        סיבות אפשריות לניתוח אף משחזר

        בעיה בנחיריים – חוסר סימטריה, נחיריים רחבים או צרים מדי, לעתים קריסה של נחיר אחד או שניים

        מבנה אף בעייתי – חוסר סימטריה באף ובשקעים, אף סולד מדי או נפול, אף שנוטה הצידה או אף פחוס

        בעיה רפואית – ניתוח אף כושל עלול לגרום לקשיי נשימה או זיהומים חוזרים ויש לבצע תיקון

        פיסול אף ללא ניתוח

        במקרים מסוימים ניתן לבצע פיסול אף וזאת ללא הפרוצדורה הניתוחית. במסגרת הטיפול מעצבים את האף באמצעות חומרי מילוי כמו חומצה היאלורונית, ניתן להוסיף גם הזרקות בוטוקס וכך מתקבל אף מתוקן ויפה. תוצאת הפיסול תישמר למשך 3-6 חודשים ויש לתחזק אותה.

        כיצד בוחרים מנתח אף?

        • ניסיון מקצועי – חשוב לבחור רופא מומחה בניתוחים פלסטיים וכדאי גם לוודא שהוא חבר באיגוד הישראלי לכירורוגיה פלסטית. בנוסף, ניתן לבדוק מהם תתי התחומים בהם הוא מתמחה. וכמה ניתוחי אף דומים לשלכם הוא כבר ביצע. ניתן בנוסף לבקש מסמכים שיעידו על הניסיון והידע שלו.
        • חוות דעת – ההמלצה הראשית היא לחפש מנתח שההמלצות עליו הן מ’יד ראשונה’ – זאת אומרת – מנתח שחוות הדעת החיוביות עליו הגיעו אלייך ממקור ראשון.
        • ליווי ואינטרקציה – בסופו של דבר חשוב לבחור מנתח לפלסטי שילווה אתכם בצורה נעימה לאורך ההליך.
        • תמונות לפני ואחרי – כדאי להביט בתמונות לפני ואחרי של הרופא המנתח. כדאי לוודא, שהתמונות דומות למראה שאותו קיוותן להשיג.

        האם עדיף מומחה אף אוזן גורן או פלסטיקאי?

        אין ספק שהניסיון הוא הדבר החשוב ביותר. לכן, בבואכם לבחור רופא מנתח עליכם לבדוק האם ניתוח אף הוא עיסוקו העיקרי, ויש לו ניסיון בתחום.

        האם תוצאות הניתוח עתידות להשתנות ככל שחולף הזמן?

        עם הליך ההזדקנות, חל באופן טבעי שינוי במראה האף, עקב אובדן נפח בפנים. עם זאת, לרוב, אין צורך בניתוח אף חוזר.

        הרופא המנתח הציע לי הדמיית מחשב, למה הוא התכוון?

        ההדמייה יכולה לעזור למטופל/ת להעריך כיצד עתיד להיראות הניתוח. פגישת הייעוץ שבה תוצג ההדמיה הממחושבת עשויה להיות קריטית כיוון שהיא עוזרת לייצר התאמת ציפיות בין המטופל לבין הרופא המנתח. עם זאת, יש לציין שאין לקחת את ההדמייה כהבטחה לתוצאה.

        מה ההבדל בין ניתוח אף למטרות אסתטיות לבין מטרות רפואיות

        אז כמובן שההבדל הראשי הוא במטרה שלשמה נועד הניתוח. מטרתו של ניתוח אסתטי הוא להעניק מראה יפה יותר לאף. מנגד, מטרתו של ניתוח רפואי היא לפתור בעיות שונות כדוגמת בעיות נשימה. לרוב, כאשר הניתוח המדובר הינו ניתוח למטרות רפואיות – קופ”ח עשויות להשתתף בעלות של הניתוח.

        עדיין מתלבטת אם כדאי לך? השאירי פרטים ונחזור אלייך עוד היום

          נא להזין מספר טלפון תקין

          רופאים מומלצים לניתוח אף

          הרופאים המוצעים להליך זה נבחרו בקפדנות על פי סטנדרטים גבוהים המאפשרים לך לסמוך על הרופא.

          רופא  מומלץ לניתוח אף ד תו אמון
          מנתח פלסטי
          שדרות בן גוריון 4, חיפה
          1 לפרטים
          רופא  מומלץ לניתוח אף ד
          מנתח פלסטי, ניתוחים פלסטיים
          מנחם בגין 144, מידטאון, תל אביב
          2 לפרטים
          רופא  מומלץ לניתוח אף ד
          ניתוחים פלסטיים, טיפולים אסתטיים
          הנחושת 3, תל אביב
          3 לפרטים
          רופא  מומלץ לניתוח אף ד
          מנתח פלסטי, ניתוחים פלסטיים, טיפולים אסתטיים
          ברודצקי 43, תל אביב
          4 לפרטים
          לכל הרופאים
          התמונה שהעלית גדולה מדי
          חיפוש רופאים
          נסו איות שונה, לא נמצאו תוצאות עבור החיפוש
          נסו איות שונה, לא נמצאו תוצאות עבור החיפוש
          הודעה נשלחה בהצלחה
          פנייתך נשלחה בהצלחה