חיפוש
ניתוח להסרת הגרוגרת

אחד מהמאפיינים המסגירים ביותר של הגוף הגברי, לפחות כשזה מגיע לנראות במרחב הציבורי, היא הגרוגרת. רקמת הסחוס המקיפה את בלוטת התריס ותיבת הקול עשויה לעתים להתבלט מאוד ולמשוך לא מעט תשומת לב. אצל רוב הגברים, גרוגרת בולטת מסתכמת באי נוחות אסתטית שעשויה להציק במידה כזו או אחרת, אך בזה פחות או יותר נגמר העניין. עם זאת, עבור נשים טרנסג’נדריות או המזדהות כג’נדרקוויריות, הגרוגרת הבולטת עשויה להוות סממן מובהק שעשוי לאתגר את ביסוס הזהות המינית ולטרפד את התהליך שעוברות טרנסיות רבות על מנת לעבור כנשים במרחב הציבורי.

שיוף הגרוגרת מאפשר ליצור פנים בעלות נראות נשית יותר ומהווה במקרים אלו תהליך משמעותי ומעצים. כעת, חידושים פורצי דרך בתחום הרפואה האסתטית, פרי פיתוח ישראלי, הופכים את התהליך לפשוט ובטוח מאי פעם. בין אם החלטת לטפל בגרוגרת המציקה שתמיד רצית לעדן או אם את בתהליך התאמה מגדרית, “היועצת” אספה עבורך את כל המידע הנדרש כדי להתחיל בתהליך, חקרה על ההתפתחויות החמות והחדישות בתחום והכינה לך כמה טיפים חשובים שיאפשרו לך ליהנות מהמראה החדש שלך על הצד הטוב ביותר.

למי זה מתאים?

על אף שלרוב הגרוגרת הבולטת מאפיינת את הגוף הזכרי ומופיעה במהלך גיל ההתבגרות עקב השינויים ההורמונליים, לעתים גם בקרב אלו שנולדו כנשים עשויה להופיע גרוגרת בולטת. לרוב, הגורם העיקרי לנראות הבולטת של הגרוגרת אינו כמות הסחוס בגרוגרת, אלא אורך וצורת מיתרי הקול. רקמת הסחוס צומחת במרכז הגרון על גבי בלוטת התריס וככל שהיא בולטת יותר, כך תיבת הקול מתרחבת. לכן, הגרוגרת משפיעה באופן מובהק על הקול ואחראית לא פעם על הקול הנמוך והעמוק יותר המאפיין גברים.

לכן, כאמור, הניתוח מתאים לגברים ונשים כאחד המעוניינים לצמצם את נראות הגרוגרת, אך בעיקר מהווה חלק משמעותי בתהליכים האסתטיים שעוברות נשים טרנסיות שסובלות מתגובות בלתי נעימות רבות מהחברה עקב הגרוגרת המהווה מסמן מגדרי מובהק ובולט.

אילו סוגי ניתוחים קיימים?

ברוב המקרים, הניתוח נעשה על ידי שיוף או “גילוח” רקמת הסחוס, באופן דומה לניתוחים להסרת גבנון בגשר האף. מרקם הסחוס עשוי להיות רך ומתפורר עד נוקשה כעצם. כדי לקבל גישה אל הרקמה ולבצע את תהליך השיוף, נאלץ הרופא המנתח לבצע חתך באזור הגרון. כאן למעשה אנו מתמודדים עם האתגר המשמעותי ביותר של הניתוח. הצלקת עשויה להיות בולטת מאוד ובמובנים רבים, הניתוח עשוי להחליף מאפיין אסתטי מסגיר אחד באחר. פיתוח חדש, עשוי לשנות הכול.

שיטה מהפכנית חדשה מאפשרת להשטיח את מראה הגרוגרת ללא צלקת בתהליך אנדוסקופי פשוט ומהיר. הטכנולוגיה אינה חדשה, אבל היישום שלה הוא חסר תקדים. בעבר, ניתוחים אנדוסקופיים באזור הגרון שימשו אך ורק לטיפולים בבלוטת התריס ויותרת התריס. עכשיו, פיתוח ישראלי חדש מאפשר להיעזר בטכנולוגיה הזו גם כדי לשוות לצוואר ולפנים מראה מעודן ונשי יותר ללא צלקת ובמינימום תופעות לוואי. מדובר בחידוש חם מהתנור שזמין רק בשנה האחרונה וכבר נעשה למבוקש בכל העולם.

טיפ היועצת

כאמור, התהליך האנדוסקופי המאפשר להסיר את הגרוגרת ללא צלקת הוא עדיין טרי מאוד בישראל ולמעשה בכל העולם. ייתכן מאוד שבקליניקות רבות, גם מהמובילות בישראל, הטיפול עוד לא יהיה זמין. מדובר בהבדל משמעותי בתוצאות, הן מבחינת ההחלמה והן מבחינת התוצאה הסופית – גרוגרת שטוחה לחלוטין ללא צלקות בולטות. לכן, פה ממש שווה שנשקיע ונפנה למומחים שכבר זכו להכשיר את עצמם בשיטה החדשה. בית החולים אסותא רמת החייל הוא הראשון בישראל שמציע את הטיפול. ככל שבחרנו לעשות זאת במרכז רפואי אחר, חשוב שנברר מהי מידת ההכשרה של איש המקצוע וכמו תמיד, לחפש אחרי המלצות ולבחון את רקורד ההצלחות שלו. גם אם מדובר בחלק מניתוח התאמה מגדרית כולל וכבר התחלת תהליך בשיבא, ייתכן מאוד ששווה יהיה להסיר את הגרוגרת במרכז רפואי אחר כדי ליהנות מכל היתרונות של הטיפול החדשני.

ההכנה לטיפול

לקראת הניתוח, יבצע הרופא המטפל הערכה רפואית הכוללת סקירה מקיפה של ההיסטוריה הרפואית ובדיקות אבחוניות שמטרתן לוודא כי בריאותך מאפשרת לעבור את ההליך, כמו אק”ג וסדרת בדיקות דם. בימים שלפני הניתוח, יש להפסיק כל פעולת אישון, כולל סיגריות אלקטרוניות ומאדים שונים וייתכן כי יינתנו הוראות ספציפיות לגבי אכילה ושתייה. כמו בכל ניתוח, גם כאן נתבקש להימנע מנטילת אספירין או תרופות ותוספים אחרים שעלולים למנוע קרישת דם.

תהליך הניתוח

בין אם נבצע את התהליך בשיטה המסורתית או בטכניקה החדשנית, מדובר בהליך פשוט וקצר שאינו נמשך לרוב מעל שעה וחצי.

התהליך המסורתי

לאחר ביצוע הרדמה מקומית, יבוצע חתך באורך 3-4 ס”מ באזור קפלי הצוואר, כדי להסוות עד כמה שניתן את הצלקת. אל החתך הזעיר יוחדר כבל אופטי המכיל מצלמה וכלי ניתוח ייעודי המשמש לשיוף הסחוס. בעזרת המצלמה, יוכל הרופא המנתח לוודא כי הוא מסיר אך ורק רקמה מהגרוגרת ולא פוגע במיתרי הקול ובלוטת התריס. לאחר שיוף הגרוגרת, החתך ייתפר ונישלח להתאוששות למספר שעות. אם מדובר בתהליך נישוי פנים מלא, ייתכן שנצטרך להתאשפז ללילה לביקורת.

ניתוח אנדוסקופי

גם כאן תבוצע הרדמה מקומית, אך במקום ביצוע חתך בגרון, יבוצע חתך זעיר בחלקה הפנימי של השפה התחתונה. דרך רירית השפה, ניתן יהיה להגיע עם המתקן האנדוסקופי עד לתיבת הקול ולבצע את שיוף הגרוגרת בטכנולוגיית רטט. מאחר ומדובר בתהליך חדש יחסית, ייתכן שיידרש מאיתנו להישאר לביקורת גם אם מדובר רק בתהליך הסרת גרוגרת, אך בלא מעט מקרים נוכל לחזור הביתה באותו היום.

טיפ היועצת

אם הניתוח הוא חלק מתהליך נישוי פנים, ישנן לא מעט קליניקות שיבצעו עבורך את הטיפולים בעצמות הלסת, הסנטר והמצח יחד עם הסרת הגרוגרת. גם אם לא מתאפשר לך לעבור את הטיפול האנדוסקופי, ישנם לא מעט רופאים מנתחים מעולים בעלי ניסיון רב שנים בניתוחים שיודעים לבצע את החתך במיומנות ולגרום לצלקת בעלת נראות מינימלית ככל הניתן. ב-80% מהמקרים, כשהניתוח נעשה על ידי איש מקצוע מנוסה, הצלקת אינה בולטת.

החלמה והתאוששות

כמו בכל ניתוח המערב הרדמה, מומלץ לדאוג מראש שיהיה איתנו אדם קרוב שיוכל ללוות אותנו ולאסוף אותנו הביתה. בימים הקרובים, מומלץ להימנע מפעילות מאומצת ולנוח כמה שניתן. ברוב המקרים, ניתן יהיה לחזור לעבוד תוך כמה ימים. בכל מקרה, מומלץ להימנע מדיבור בקול רם או משירה בשבוע שלאחר הניתוח ולהקפיד על תזונה רכה או נוזלית. ברוב המקרים, מלבד כאב קל ואי נוחות בימים הראשונים, תהליך ההחלמה הוא די פשוט. לאחר כשבוע, נגיע לביקורת במרפאה ולהסרת התפרים. בטיפול האנדוסקופי, התפרים נמסים ולעתים קרובות גם תהליך ההחלמה מהיר ופשוט יותר.

טיפ היועצת

במקרים מסוימים, טיפולים הורמונליים יכולים לגרום לתגובות מסוימות במהלך תקופת ההחלמה מהניתוח. בעיקר קיים סיכון להיווצרות קרישי דם ופקקת ורידים כאשר משתמשים בהורמונים סביב הניתוח. לכן, ככל שמדובר בחלק מתהליך התאמה מגדרית, חשוב שנברר עם הרופא האם להמשיך בטיפול ההורמונלי במהלך תקופת ההחלמה ובשבועות שלקראת הניתוח.

האם קיימות תופעות לוואי?

הניתוח האנדוסקופי מצמצם את הסיכון לתופעות לוואי באופן משמעותי, אך גם לאחריו סביר להניח שנחווה כאבים ואי נוחות קלה בעת בליעה ודיבור. בטיפול המסורתי, עשויה להופיע נפיחות וקושי בדיבור בימים הראשונים. במידת הצורך, אפשר להשתמש במשככי כאבים ללא מרשם.

אילו סיכונים קיימים בניתוח?

אם נבחר במנתח מיומן ומנוסה מדובר בסיכונים נדירים מאוד, אבל חשוב שנהיה מודעים אליהם:

  • הסרה מופרזת של רקמת הסחוס – פגיעה במבנה הגרוגרת בצורה לא פרופורציונלית עלולה לגרום לשינויים בקול.
  • זיהומים – בעיקר כשמדובר בניתוח המסורתי.
  • צלקות בולטות וקלואידים – החתך באזור הצוואר עשוי לגרום לצלקת בולטת בחלק מהמקרים. אם יש לך נטייה להיווצרות קלואידים, חשוב להיוועץ ברופא לפני התהליך.

אם נתקלת באחת מהתופעות הבאות, יש ליצור קשר עם הרופא המטפל בדחיפות:

  • חום גבוה
  • כאב קשה באזור החתך ימים לאחר הניתוח
  • כאבים ולחץ בחזה
  • קוצר נשימה
  • דופק בלתי יציב

מתי אוכל להעריך את התוצאות?

לרוב, ניתן יהיה לראות את התוצאות מיד. אם מדובר בניתוח המסורתי, ייתכן שנצטרך להמתין יום-יומיים עד לירידת הנפיחות כדי לראות תוצאות ברורות. בסופו של דבר, אמור להיווצר צוואר ברבורי ומעודן יותר ללא גרוגרת בולטת.

כמה עולה ניתוח להסרת הגרוגרת?

ככל שהניתוח נעשה כחלק מתהליך כולל להתאמה מגדרית, קופות החולים מציעות כיסוי משמעותי של כל תהליכי נישוי הפנים בהשתתפות עצמית המשתנה מקופה לקופה. ככל שעברת בהצלחה את וועדת משרד הבריאות, יהיה באפשרותך לעבור את הניתוח בעלויות נמוכות יחסית. נכון להיום, עוד טרם התברר האם קופת החולים תכסה גם את הניתוח האנדוסקופי וייתכן מאוד שהכיסוי יהיה תלוי בכל מקרה לגופו. במסגרת פרטית, עלות הניתוח נעה בין 10,000-16,000 ₪.

התמונה שהעלית גדולה מדי
חיפוש רופאים
נסו איות שונה, לא נמצאו תוצאות עבור החיפוש
נסו איות שונה, לא נמצאו תוצאות עבור החיפוש
הודעה נשלחה בהצלחה
פנייתך נשלחה בהצלחה