חיפוש
ניתוח מחיצת אף

האף שלנו ממוקם במרכז הפנים ומשפיע באופן משמעותי על מראה הפנים הכללי. מעבר למשמעות האסתטית של מבנה האף, מדובר בנתיב אוויר חשוב ומשמעותי המשפיע על איכות הנשימה.

אחד מהחלקים המשפיעים ביותר על מראה ותפקוד האף, הוא מחיצת האף (הספטום). על אף שמחיצת הסחוס המפרידה בין הנחיריים ומערות האף שלנו לעולם אינה ישרה לחלוטין, לעתים עשויים לחול סטיות ועיוותים גדולים שעלולים לגרום לקשיי נשימה ולפגמים אסתטיים.

החדשות הטובות הן שכיום מאי פעם הניתוח המתקן הוא בטוח ויעיל.

מדובר באחד מהניתוחים הנפוצים ביותר ועבור מטופלים רבים, הוא עשוי להיות לא פחות ממשנה חיים. אם תמיד סבלת מבעיות שינה ונשימה, ייתכן מאוד שתיקון מחיצת אף יכול לספק לך יתרונות רבים – אסתטיים ורפואיים כאחד.

במהלך הניתוח, המאפשר מעבר אוויר תקין וחופשי יותר, ניתן יהיה לשלב גם פתרונות קוסמטיים וליהנות מכל העולמות בתהליך אחד. הטכנולוגיות הקיימות כיום הפכו את הניתוח לפשוט ובטוח מאי פעם.

על ידי פעולות חימום, חיתוך או שיוף, ניתן לעצב מחדש את מחיצת האף הבעייתית ולהקל משמעותית על הנשימה על ידי שימוש באנדוסקופ בלבד ללא צורך בהסרת המחיצה.

ניתוח מחיצת אף פרופיל ניתוח:

סוג הליך
ניתוח
סוג הרדמה
הרדמה כללית
אורך הניתוח
2-3 שעות
היכן מבוצע
בית חולים/מרכז רפואי פרטי
סוג האשפוז
לילה אחד
דרגה ומשך כאב
כאב בינוי ולמשך 4-5 ימים
מגבלות לאחר ניתוח
מגן פלסטיק ל5 ימים
תדירות מעקב
לאחר שבוע, חודש ו-3 חודשים
חזרה לשגרה יומית ולעבודה
לאחר כשבוע
חזרה לפעילות ספורטיבית
לאחר כחודשיים
טווח מחירים
10,000-20,000

למי מתאים הניתוח?

על אף שמדובר ברקמה דקה וקטנה, ההשפעות שלה על התפקוד הכללי שלנו יכולה להיות עצומה. עקמומיות וסטיה במבנה מחיצת האף עשוי להיות אחראי לשורה ארוכה של בעיות רפואיות ולפגוע משמעותית באיכות החיים.

על אף שמדובר ברקמה קשה המורכבת מעצם וסחוס, היא רגישה מאוד ועשויה להתעקם ולהתעוות בקלות. מכות ונפילות, התפתחות פוליפים או שינויים במבנה כריות האף במהלך החיים יכולים לשנות את מבנה המחיצה ובלא מעט מקרים, העקמומיות קיימת במחיצה מלידה.

קיימת אפשרות סבירה שאם אנחנו סובלים מאחת הבעיות האלו, נופנה לרופא מומחה שימליץ על ביצוע הניתוח. בין המצבים הרפואיים ניתן לציין:

  • סינוסיטיס
  • דימום כרוני מהאף
  • נחירות חזקות
  • נטייה כרונית להצטננות ואף סתום
  • עקמומיות במראה האף
  • תסמונת דום נשימה בשינה (OSA)

בנוסף לטיפול במחיצה, לעתים יהיה צורך בהליך גם בכריות האף להסרת פוליפים ולטפל בבעיות מבניות שונות (ולעתים הן אלו שגרמו לעקמומיות במחיצה מלכתחילה) ובמקרים אחרים, נבחר לשלב ניתוח אף כולל כדי לספק מענה לבעיות אסתטיות.

זו יכולה להיות הזדמנות לא רעה, כשכבר מבוצע הליך למטרות רפואיות, לקבל את המראה שתמיד רצינו וליצור אף פרופורציונלי למבנה הפנים שלנו.

טיפ היועצת – להתאים את המומחים המתאימים ביותר לכל תחום

ניתוח לתיקון מחיצת האף יכול להביא אתו השלכות משמעותיות ולכן, חשוב שנחפש אחרי המומחים הטובים ביותר. בעוד שמנתח פלסטי המומחה לניתוחי אף יוכל לעשות עבודה מעולה כשזה מגיע להיבט האסתטי, כדי לקבל את הפתרון המקיף, השלם והבטוח ביותר למצב התפקודי במחיצת האף, חשוב להיעזר במנתח המומחה לאף-אוזן-גרון. לכן, אם בחרת לבצע ניתוח פלסטי בשילוב עם תיקון מחיצת האף, ייתכן מאוד שעדיף לעבור את התהליך עם שני רופאים מומחים ולוודא שקיים תיאום ביניהם.

בנוסף, שווה להיעזר בגורם שלישי – חוות דעת שנייה. לפני כל ניתוח פולשני מומלץ לקבל חוות דעת נוספת מרופא המתמחה בתחום הטיפולי ובעל ניסיון בהליכים מהסוג הזה. ככל שיהיה לנו יותר מידע בידיים וטווח רחב של דעות, כך יהיה לנו קל יותר לבצע בחירות מושכלות ובטוחות.   

סוגי הניתוחים הזמינים

את סוגי הניתוחים שניתן לבצע לתיקון מחיצת האף, ניתן לחלק בשני אופנים:

הטכניקות שבאמצעותן יבוצע הניתוח

ניתוח התיקון עצמו יכול להתבצע במספר דרכים על פי הצורך הרפואי. הרופא המנתח יעריך את מצב המחיצה ויתכנן לפרטים את העבודה הנדרשת על המחיצה. כיום, כמעט בכל המקרים לא יהיה צורך לבצע את הניתוח בגישה פתוחה.

כלומר, אין צורך בחיתוכים בחלק החיצוני של האף כדי לחשוף את המחיצה. לרוב, הניתוח נעשה באמצעות אנדוסקופ – כבל זעיר בעל ראש מצלמה המוחדר אל חלל האף ומאפשר למנתח לתקן את המחיצה תוך צפייה בנעשה על מסך. במסגרת התהליך יבחר המנתח לבצע אחת או כמה מהפעולות הבאות:

  • במקרה שמדובר בסטייה של המחיצה לאחד הצדדים בלבד, המנתח יקטום את המחיצה בקצוות המחברים אותה לגשר האף ולרקמה הדקה שבין הנחיריים ופשוט יישר אותה.
  • במידה וקיימות גבשושיות או צורה בלתי שגרתית, המנתח יבצע שיוף של בסיס העצם כדי ליישר את המחיצה. 
  • במידה והצורה הבלתי שגרתית נגרמת מעיוות ברקמת הסחוס, המנתח יחמם את האזור ויסיר את הרקמה העודפת כדי ליצור מחיצה ישרה יותר ומעבור אוויר תקין וטוב יותר.

הטיפולים הנלווים לניתוח

בנוסף, ייתכן שישולבו הליכים נוספים במסגרת ניתוח תיקון המחיצה לפי הצרכים הרפואיים והאישיים שלך. מאחר ולא כל יום אנחנו נכנסים לחדר ניתוח, זו יכולה להיות הזדמנות לקבל פתרון מקיף יותר. 

  • ניתן לשלב ניתוח אסתטי על ידי התערבות מנתח פלסטי. יחד עם העבודה על מחיצת האף, ניתן יהיה לבצע תיקונים נוספים ולהסיר רקמה עודפת כדי לשנות את מבנה האף לכזה שיחמיא יותר למבנה הפנים שלך.
  • כשמדובר בטיפול לצורך שיפור קשיי נשימה, תיקון המחיצה יכול להוות רק חלק מטיפול מקיף יותר לפתיחת מעברי האוויר שלנו. לעתים יהיה צורך בכריתת פוליפים בכריות וקונכיות האף ובמקרים קיצוניים יותר, אפילו הסרת או הקטנת שקדים מוגדלים. במידה והרופא המומחה ממליץ לשלב ניתוחים נוספים, חשוב שנקבל את כל האינפורמציה על ההליכים, כדי שנהיה ערוכים לכך.

טיפ היועצת – לא להתבייש לשאול שאלות

לא תמיד נעים להציף את אנשי המקצוע בשאלות. עם זאת, כשזה מגיע לבריאות שווה שנהיה קצת חצופים ונרשה לעצמנו לחקור את הרופאים המנתחים. חשוב שנלמד אודות ההכשרה של הרופא המטפל, הניסיון שלו בסוג הניתוחים האלו ומהו שיעור ההצלחות. רופאים מנוסים יותר, יהיו ערוכים לכל תרחיש ויבטיחו תוצאות מדויקות ותהליך בטוח יותר. מעבר להמלצות מלקוחות העבר, חשוב שנדע כמה ניסיון וידע הרופא רכש בשטח כדי להגיע לניתוח בראש שקט יותר.

פגישת ההיכרות וההכנה לניתוח

כבר במהלך פגישת הייעוץ הראשונית, יערוך הרופא המנתח בדיקה ויבחן באמצעות אנדוסקופ את מצב מעברי האוויר והחללים במערות האף שלך ואת צורת המחיצה. על פי מצב פנים האף שלך, הרופא יוכל לפרט אודות תהליך הטיפול הנדרש, העלות והסיכונים. בנוסף, סביר להניח שהרופא יפנה אותך לסדרה של בדיקות. הבדיקות עשויות להשתנות ממטופל למטופל על פי הצרכים ולכלול בין השאר בדיקות דם, בדיקות תפקוד נשימתי, בדיקה במעבדת שינה ועוד. לקראת הניתוח,  נוזמן למפגש קליטה במוסד המטפל. יש להגיע לפגישה עם תוצאות הבדיקות שהופנינו אליהן. במהלך הפגישה נקבל פירוט אודות ההליך ונעשה היכרות עם הצוות הרפואי שילווה אותנו במהלכו ואחריו.

בשבועות שלקראת הניתוח, יש להימנע מנטילת תרופות ותוספים המונעים קרישת דם ואם עליך ליטול באופן קבוע תרופות נגד סוכרת, יש להפסיק את השימוש בהן ביום הניתוח.

מה הולך לקרות במהלך הניתוח?

לאחר הקליטה במשרד הרישום, נופנה אל הניתוח. ההובלה אל חדר הניתוח תיעשה על ידי הצוות הרפואי על גבי אלונקה. 

ההרדמה

ברוב המוחלט של המקרים, הניתוח יעבור בהרדמה מקומית בשילוב עם טשטוש. עם זאת, ייתכן שבמקרים מסוימים הרופא יעדיף לבצע הרדמה כללית. במידה ובחרת לשלב ניתוח פלסטי בהליך, הסבירות להרדמה כללית היא גבוהה. 

ביצוע הניתוח

תהליך יישור המחיצה תלוי במידה רבה במצב רקמת הסחוס באזור. במקרים מסוימים, ניתוק, יישור ותפירת המחיצה למקום כשהיא ישרה תספיק וזהו ההליך הקצר והפשוט ביותר. במקרים אחרים, תידרש כריתה או שיוף של רקמה עודפת. לפעמים נעשה שימוש בחימום של האזור כדי לעצב מחדש את המחיצה. במקרים אחרים, בהם כריות האף מוגדלות ומקשות על הנשימה, יבוצעו כריתות גם באזורים האלו. 

התערבות מנתח פלסטי

בשלב הזה, ניתן יהיה לשלב טיפול אסתטי. המנתח הפלסטי יוכל לבצע שינויים במבני הסחוס דרך הנחיריים במידה והתיקונים הנדרשים עבורך ניתנים לביצוע בגישה סגורה, או לבצע חיתוך נוסף ברקמה בין הנחיריים במידה ויש צורך בכך כדי לחשוף את שלד האף. 

תפירת וחבישת האזור

לאחר שהושגו תוצאות הניתוח כפי שתוכננו, נותר רק לתפור את החתכים, במידה ובוצעו, ואת המחיצה למקומה כשהיא ישרה. לאחר מכן, יוחדרו אל הנחיר טמפונים שיתנפחו עם הזמן וישמשו כאמצעי קיבוע והגנה על המחיצה בשלב ההחלמה ובנוסף יספגו דימומים.

מעבר לחדר התאוששות

בהמשך, נועבר לחדר התאוששות. כאן נישאר בהשגחה למשך מספר שעות ויבוצע מעקב אחר לחץ הדם, הנשימה, הדופק ושיעור הדימום מהאף. במידה והכול יהיה תקין, נועבר לאשפוז במחלקת אף אוזן גרון.

נקודות חשובות לתהליך ההחלמה

האשפוז יימשך לרוב כ-24-48 שעות וביום הראשון, סביר להניח שהתחושות יהיו לא קלות. ההתעוררות מטשטוש או הרדמה כללית יכולה להיות מלווה בבלבול וברגזנות. התחושות הללו יעברו עם הזמן. לאורך תקופת האשפוז נקבל עירוי תוך ורידי ובהמשך נורשה לשתות מים קרים. לאחר בדיקת הרופא, נקבל אישור כלכלה ונורשה לאכול מזון רך. במקרה של כאבים, יירשמו לנו משככי כאבים על פי הצורך.

חשוב לנוח הרבה במהלך האשפוז, לשמור את הראש שעון אחורה ולהימנע מקימה מהמיטה כמה שאפשר. מקלחות ניתן לעשות במים פושרים בלבד. 

הוצאת הטמפונים

הטמפונים הסופגים את הדימום ומגנים על המחיצה יוסרו לרוב תוך 3-4 ימים. לעתים ההוצאה תבוצע כבר במהלך האשפוז ובמקרים אחרים, נחזור איתם הביתה ונגיע לביקורת בקליניקה על מנת להוציא אותם. הרופא יזריק תמיסת מלח אל הטמפונים על מנת לרכך את הדם הקרוש וימשוך אותם. התחושה עשויה להיות מוזרה, אבל לא מלווה לרוב בכאב. 

תחזוקת האזור המנותח

בשבוע הראשון, יש לנוח הרבה ולהימנע מכל פעילות. בשבועיים שלאחר הניתוח, יש לבצע שטיפות אף שלוש פעמים ביום עם מי מלח חמימים ולאכול מזון קר ופושר בלבד. בחלק מהמקרים, נזדקק גם לטיפול אנטיביוטי למניעת זיהומים.

ביקורת אצל הרופא המטפל

ניתוח תיקון מחיצת האף דורש ביקורת תקופתית. במהלך הביקורת יבחן הרופא את מצב האף ויעריך את הצלחת הניתוח. לרוב הבדיקה תבוצע 2-3 שבועות לאחר הניתוח ותאפשר לרופא לבחון כמה זמן החלמה נותר ולתת לך הוראות נוספות להחלמה יעילה ואיכותית יותר של מחיצת האף. 

טיפ היועצת – להימנע כמה שיותר מהפעלת מתחים על האף

כדי להבטיח החלמה מיטיבה ומהירה, חשוב שנקפיד על כל ההנחיות ונשמור על האף המנותח היטב. מדובר ברקמה רגישה ועדינה מאוד וגם המתחים הקטנים ביותר עלולים לגרום לדימום ולפגיעה בתוצאות הניתוח. כדי לשמור על האף כמה שיותר, אלו כמה פעילויות שמומלץ להימנע מהן לאורך כל תקופת ההחלמה.

לייעוץ ראשוני עם רופא מומלץ השאירו פרטים:

    נא להזין מספר טלפון תקין

    1. שינה על הבטן

    אם זוהי התנוחה הטבעית שלך בזמן שינה, חשוב להסתגל לשינוי. לאורך כל תקופת ההחלמה מומלץ לשכב על הגב ולמנוע לחץ על האזור המחלים. הלחץ הממושך עלול לעקם מחדש את המחיצה ולכן חשוב למנוע לחצים על האזור כמה שניתן, לפחות עד לביקורת במרפאה.

    2. חשיפה לאור שמש ישיר

    אור השמש מביא אתו חום הגורם להתרחבות כלי הדם ולמתח בגוף. בשילוב עם הלחות הישראלית הידועה, נוצר סיכון משמעותי לדימומים. בנוסף, החום עלול לגרום להחלמה לא תקינה של המחיצה ופגיעה בתוצאות הניתוח. מנוחה במקומות מוצלים וממוזגים יאפשרו להחלים בצורה טובה יותר ומבלי להקשות על הגוף החלש ממילא.

    3. קינוח האף

    למרות שלרוב לא יוצא לנו לחשוב על כך בצורה הזו, גם קינוח האף מאמץ מאוד את כל הדם ורקמות האף הרכות. לכן, מומלץ לאמץ לזמן מוגבל הרגל רע ורק לתקופת ההחלמה, להעדיף למשוך באף במקום לקנח.

    4. פעילות גופנית מאומצת

    פעילויות שמפעילות לחץ רב על הגוף עלולות לגרום לחולשה נוראית בעת החלמה מהניתוח. מעבר לכך, היא עלולה לגרום לדימומים חוזרים ולפגיעה באף. לכן, חשוב שנשמור על הגוף במצב נינוח יחסית לאורך כל תקופת ההחלמה וגם אם בחרנו לחזור לעבודה או ללימודים, לעשות זאת בהדרגה ומבלי להתאמץ. אלו כמה מהפעילויות שעדיף להמתין עד להחלמה מלאה לפני שנחזור אליהן.

    • פעילויות הדורשות התכופפות – יוגה, פילאטיס, חימום ומתיחות וכל פעילות אחרת הדורשת התכופפות מטה עלולה להוביל דם רב אל אזור הראש והאף ולפגוע בתוצאות הניתוח. 
    • פעולות המעלות את הדופק – ריצה, הליכה מהירה, טיפוס וכו’. ככול שהדופק עולה ומחזור הדם מתעצם, הסיכון לדימומים ברקמות האף העדינות יעלה. 
    • הרמת משאות כבדים – המאמץ עלול לגרום לפגיעה בתוצאות הניתוח. 
    • פעילויות שעלולות לגרום לפגיעה בפנים – ספורט תחרותי, משחקי כדור וכל פעילות אחרת שעלולה לגרום לפגיעה של עצם בפנים עלולה לגרום נזק קשה לרקמת הסחוס הרכה שעדיין מחלימה מהניתוח. לכן, חשוב שנשמור היטב על הפנים שלנו.

    אילו תופעות לוואי קיימות לניתוח?

    • כאבים – כמו בכל ניתוח פולשני, גם כאן עשויים להיחוות כאבים באזור האף. לרוב, משככי כאבים סטנדרטיים יספיקו להתמודדות עם הכאב, אבל בהחלט ניתן לבקש מהרופא המטפל מרשם לתרופות חזקות יותר. 
    • תחושת גודש באף – האף ירגיש נפוח וסתום. שטיפות מי המלח יעזרו עם התחושה. 
    • דימום – דימום מתון מהאף הוא צפוי וטבעי לאחר הניתוח. אם אין שיפור או אם חלה החמרה בדימום במהלך תקופת ההחלמה, חשוב שנפנה במהירות למיון וניידע את הרופא המטפל.

    האם קיימים סיכונים?

    לרוב, הניתוח עובר ללא כל סיבוך מיוחד ושיעור ההצלחות הוא גבוה. עם זאת, כמו בכל ניתוח גם כאן קיימים סיכונים נדירים.

    • זיהום – במידה וישנם כאבים לא שגרתיים, הפרשת מוגלה ועלייה בחום, יש לפנות באופן מידי למיון. 
    • שינוי צורת האף – שיוף מופרז או ניקוב של מחיצת האף עלולים לגרום לפגיעה במבנה האף ולעיוותים בצורתו שעשויים לדרוש ניתוח מתקן. מדובר בתופעה נדירה.

    התוצאות יורגשו במהרה

    בעוד שהשינויים האסתטיים עשויים לקחת כמה חודשים, התוצאות הרפואיות יורגשו תוך זמן קצר. מהרגע שתסתיים תקופת ההחלמה, הנשמה והשינה שלך תשתנה באופן משמעותי. מעבר לתוצאות המיידיות של הניתוח, ההשלכות שלו מתפרשות על תחומים רבים. ככל שננשום ונישן טוב יותר, כך התפקוד הכללי שלנו ישתפר בכל תחומי החיים. 

    לייעוץ ראשוני עם רופא מומלץ השאירו פרטים:

      נא להזין מספר טלפון תקין

      כמה עולה ניתוח לתיקון מחיצת אף?

      על אף שמדובר בניתוח די מורכב, המחירים לא חייבים להיות גבוהים. טווח המחירים עשוי להיות די רחב כשלוקחים בחשבון קליניקות פרטיות, אבל גם כאן חשוב שנזכור – מחיר גבוה לא בהכרח מעיד על מקצועיות ואיכות גבוהה. לכן, חשוב שנבסס את ההחלטה שלנו בראש ובראשונה על ניסיון ומקצועיות. כיום ניתן למצוא ברשת שלל המלצות של מטופלי עבר כדי למצוא מנתחים ומרפאות מנוסים ומקצועיים. בנוסף, שווה לברר מול הרופא המומחה שיפנה אותך לניתוח על אילו רופאים הוא ממליץ. 

      לאחר שנבנה מאגר של כמה רופאים ומוסדות רפואיים שנחשבים לטובים ביותר לסוג הטיפול, נוכל לעשות ביניהם השוואת מחירים ולמצוא את ההצעה המשתלמת ביותר. קופות החולים יספקו לרוב כיסוי לניתוח בתנאים המשתנים מקופה לקופה. לכן, שווה שנברר גם את כל התנאים וההגבלות של הקופה כחלק מתהליך קבלת ההחלטות שלנו. 

      לבסוף, מחירי ניתוח אף יושפעו גם מאופי הניתוח ומימי האשפוז, במידה ויידרשו.

      באופן גורף, מחיר ניתוח מחיצת אף יהיה בין 10,000-20,000 ₪.

      רופאים מומלצים לניתוח מחיצת אף

      הרופאים המוצעים להליך זה נבחרו בקפדנות על פי סטנדרטים גבוהים המאפשרים לך לסמוך על הרופא.

      רופא  מומלץ לניתוח מחיצת אף ד
      מנתח פלסטי, ניתוחים פלסטיים, טיפולים אסתטיים
      ברודצקי 43, תל אביב
      1 לפרטים
      רופא  מומלץ לניתוח מחיצת אף ד
      מנתח פלסטי, ניתוחים פלסטיים
      מנחם בגין 144, מידטאון, תל אביב
      2 לפרטים
      רופא  מומלץ לניתוח מחיצת אף ד תו אמון
      מנתח פלסטי
      שדרות בן גוריון 4, חיפה
      3 לפרטים
      רופא  מומלץ לניתוח מחיצת אף ד
      ניתוחים פלסטיים, טיפולים אסתטיים
      הנחושת 3, תל אביב
      4 לפרטים
      לכל הרופאים
      התמונה שהעלית גדולה מדי
      חיפוש רופאים
      נסו איות שונה, לא נמצאו תוצאות עבור החיפוש
      נסו איות שונה, לא נמצאו תוצאות עבור החיפוש
      הודעה נשלחה בהצלחה
      פנייתך נשלחה בהצלחה